Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Антикорупційне бюро оприлюднило детальну схему незаконного збагачення прокурора АТО Кулика

Кримінал 9060 переглядів

Опубліковано - 14.07.2016 17:33 | Всі новини | Версія для друку

Антикорупційне бюро оприлюднило детальну схему незаконного збагачення прокурора АТО Кулика
Антикорупційне бюро оприлюднило детальну схему незаконного збагачення прокурора АТО Кулика
Будь-які спроби перевести кримінальне провадження Національного антикорупційного бюро України за фактом незаконного збагачення військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика у політичне переслідування є безпідставними.

Про це під час брифінгу повідомив директор Бюро Артем Ситник.

За його словами, розслідування даного провадження було розпочато 25 грудня 2015 року. У той час, як Кулика було включено до групи прокурорів у кримінальному провадженні за фактом діяльності злочинної організації Януковича В.Ф. та його оточення (т.зв. «справа Курченка») 27 травня 2016 року, тобто через 4 дні після того, як НАКБУ направило повідомлення про підозру військового прокурора на адресу Генеральної прокуратури України.



Директор Бюро наголосив: «Із грудня до квітня ми збирали докази за фактом незаконного збагачення військово прокурора сил АТО, і в травні вийшли на підозру. Після того, як про це стало відомо, була реалізована схема з термінового включення Кулика до числа прокурорів у резонансній «справі Курченка», де вже були задіяні 12 прокурорів. Все було продано так, ніби від п. Кулика багато що залежить, а провадження НАКБУ щодо його незаконного збагачення має на меті дискредитувати військового прокурора сил АТО. Ні, підозра була складена раніше».

Ситник переконаний, розслідування НАКБУ щодо Кулика та розслідування діяльності злочинної організації Януковича В.Ф. пов’язуються штучно. Це підтверджують факти застосування стороною захисту військового прокурора важелів впливу на його підлеглих, яких цілеспрямовано привозять під стіни суду, де слухається справа, а також отримання протягом одного робочого дня позитивних характеристик Кулика від державних і недержаних організацій.

«Детективів НАКБУ і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури захист Кулика поливає брудом, звинувачує у тиску через його особисті успіхи та вагомий внесок у розслідуванні «справи Курченка». Але при цьому походження майна підозрюваного вартістю близько 3 млн гривень ніхто не зміг пояснити», – зауважив керівник САП Назар Холодницький.

Разом з тим, директор НАКБУ наголосив, що антикорупційні органи інкримінують військовому прокурору сил АТО обвинувачення за ст.368-2 Кримінального кодексу України («Незаконне збагачення»), тобто до уваги береться лише майно, придбачене після початку дії чинної редакції даної статті.

Згідно з текстом хронології, 25 грудня 2016 року на підставі звернення народного депутата В.Купрія та численних публікацій матеріалів журналістських розслідувань Головним підрозділом детективів НАКБУ було розпочато досудове розслідування за фактом незаконного збагачення військового прокурора сил АТО Кулика. В подальшому до ЄРДР було внесено відомості щодо можливого одержання ним неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

Як повідомлялося раніше, 13 липня Апеляційний суд Києва поновив Кулика, який підозрюється у незаконному збагаченні, на посаді.

Також нагадаємо, Антикорупційне бюро від грудня 2015 року проводить досудове розслідування за фактом незаконного збагачення військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Попередня правова кваліфікація кримінальних правопорушень – ч.2 ст.368-2 КК України. Провадження відкрили за фактом придбання Куликом дорогої нерухомості під час його роботи у військовій прокуратурі.

29 червня Кулику офіційно повідомили про підозру, суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, його відсторонили від посади. Також Солом’янський райсуд м. Києва заарештував два автомобілі, три квартири і кілька банківських рахунків Кулика.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.