Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: сьогодні російські бойовики 21 раз порушили Мінські угоди

Війна з Росією (АТО) 7357 переглядів

Опубліковано - 19.08.2016 20:27 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: сьогодні російські бойовики 21 раз порушили Мінські угоди
Ситуація на фронті: сьогодні російські бойовики 21 раз порушили Мінські угоди
З опівночі та упродовж сьогоднішнього дня російські окупанти 21 раз, порушивши режим тиші, застосували зброю проти Сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Більше половини випадків ворожих обстрілів наших укріплень прийшлися на Донецький напрямок. Поблизу населеного пункту Красний Пахар ворог після 9-ї ранку випустив по українських армійцях 7 снарядів із заборонених Мінськими угодами 122 мм гармат, о 15-тій годині один снаряд того ж калібру розірвався в Зайцевому. По позиціях в Майорську, Зайцевому та Луганському противник вів мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь. По Пісках застосував міномети 82 мм калібру, а по Авдіївці відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів. Поблизу Луганського застосував бойову машину піхоти.

На Маріупольському напрямку поблизу Старогнатівки ворог теж задіяв БМП. По укріпленнях в Мар’їнці відкривався мінометний, а у Широкиному гранатометний вогонь. В Водяному провокації тривали з застосуванням стрілецької зброї.

На Луганському напрямку упродовж поточної доби супротивник порушував режим припинення вогню в Станиці Луганській, де бив по наших опорних пунктах із 82 мм мінометів, у Жовтому застосував гранатомети, а у Попасній стрілецьку зброю.

Минулої доби ситуація у зоні проведення АТО залишається неспокійною, проте контрольованою. Минулої доби російські окупанти 73 рази застосовували зброю проти українських захисників.

Найбільше, 38 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку. Заборонену Мінськими угодами артилерію 152 мм калібру противник застосував по позиціях у Троїцькому та Семігір’ю, під обстріли 122 мм калібром потрапили Луганське та Ленінське. На ділянці Торецьк - Авдіївка протягом доби ворог вів обстріли з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому та Луганському окупанти застосували БМП, поблизу Троїцького - танк.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 23 випадки ведення вогню супротивником. Зокрема, ще до світанку російські окупаційні війська з гаубічної артилерії 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар’їнка, Павлопіль та Красногорівка потрапили під вогонь мінометів та гранатометів. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному противник застосував гранатомети та кулемети великого калібру. Поблизу Широкиного, Мар’їнки та Талаківки ворог задіяв бронетехніку. Ворожа ДРГ відкинута в районі Богданівки. Поблизу Новотроїцького активізувався снайпер.

На Луганському напрямку артилерійським вогнем 122 мм калібру противник накривав Новозванівку та Калинове-Попасне. По позиціях в Золотому ворожий вогонь відкривався з 120 мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Новоолександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого ворог відкривав здебільшого гранатометний вогонь. У Станиці Луганській збройні провокації тривали з застосуванням гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру, а у Новозванівці – стрілецької зброї.

Знову активізувалась повітряна розвідка противника, за добу зафіксовано сім прольотів БПЛА над позиціями українських військових.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.