Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Язик до Москви доведе»: Іран заборонив ВПС РФ використовувати аеродром

Світ навколо нас 5650 переглядів

Опубліковано - 22.08.2016 15:39 | Всі новини | Версія для друку

«Язик до Москви доведе»: Іран заборонив ВПС РФ використовувати аеродром
«Язик до Москви доведе»: Іран заборонив ВПС РФ використовувати аеродром
РФ вчинила безцеремонно, коли оприлюднила на весь світ дані, що використовує іранську авіабазу для операції в Сирії. Тегеран заявив про припинення використання Росією бази.

Міністр оборони Ірану Хосейн Дехган звинуватив Росію у "нескромності та браваді" через те, що Москва поширила інформацію про використання військово-повітряної бази в Ірані для бомбардувань цілей у Сирії.

"Росіяни, звичайно, хочуть продемонструвати, що вони є наддержавою та впливовою державю і відіграють важливу роль у питаннях безпеки в регіоні та світі. Щодо новин про використання іранської бази є частка хвастощів та безцеремонної поведінки", - заявив іранський міністр оборони Дехган в інтерв’ю іранському телебаченню ввечері у неділю, 22 серпня.

Водночас глава оборонного відомства Ірану наголосив, що Тегеран продовжуватиме співробітництво і з Москвою, і з Дамаском. "Росія вирішила перекинути додаткові літаки та підвищити швидкість та точність своїх операцій у Сирії. Тому вона потребувала дозаправки в районі, який розташований ближче до зони операції. Саме тому вони використали базу в Хамадані, однак ми вочевидь не віддавали їм військову базу", - наголосив міністр оборони Ірану.

У свою чергу, пізніше міністр закордонних справ Ірану Бахрам Газемі заявив, що використання авіабази російськими літаками на даний момент припинено. "Це була особлива місія, яку погодила влада Ірану, і яка на даний момент завершена. Росіяни її виконали і тепер їх на базі немає", - сказав глава МВЗ Ірану.

Москва оголосила про використання іранської бази в Хамадані минулого тижня. Іран та Росія є ключовими прибічниками президента Сирії Башара Асада, однак Іран намагаєтсья особливо не афішувати свою роль у сирійському конфлікті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.