Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ повідомила про підозру 19 російським високопосадовцям

Влада 6602 перегляди

Опубліковано - 22.08.2016 18:51 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ повідомила про підозру 19 російським високопосадовцям
ГПУ повідомила про підозру 19 російським високопосадовцям
Підозри російські посадовці отримали за допомогою кур’єрської служби міжнародної доставки та електронною поштою.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

У понеділок, 22 серпня 2016 року, під час прес-конференції Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України продовжується притягнення до кримінальної відповідальності представників влади Російської Федерації та військових службових осіб Збройних Сил РФ, причетних до розв’язання і ведення агресивної війни проти України з метою зміни меж її території, що призвели до загибелі людей, тимчасової окупації території Автономної Республіки Крим, м. Севастополь, окремих районів Донецької і Луганської областей та інших тяжких наслідків.

Луценко зазначив, що на підставі зібраних доказів, 8 серпня 2016 року Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, громадської безпеки, миру та міжнародного правопорядку, передбачених ч. 3 ст. 110, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 258-5, ст. 436, ч. 1 та ч. 2 ст. 437, ч. 2 ст. 438 КК України, 18 особам із числа представників влади і керівництва ЗС РФ (серед яких радник Президента РФ, колишній повноважний представник Президента РФ у так званому «Кримському федеральному окрузі», Міністр оборони РФ і два його заступники та ще 10 генералів із числа вищого командного складу ЗС РФ).

Генеральний прокурор України зауважив, що досудовим розслідуванням установлено, що кожен із підозрюваних, умисно порушуючи вимоги Конституції України та низки міжнародних нормативно-правових актів, виконуючи відведену йому роль у спільному злочинному плані щодо зміни меж території України, шляхом віддання наказів та розпоряджень військовослужбовцям Збройних Сил Російської Федерації та контрольованим представникам самопроголошеної "республіки Крим", терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», у період з лютого 2014 року до цього часу забезпечили вторгнення підрозділів ЗС РФ на територію України, ведення бойових дій проти сил АТО та військову окупацію частини території України.

Луценко поінформував, що злочинні дії вказаних співучасників призвели до загибелі не менше 2263 і поранення не менше 8394 військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, а також заподіяння матеріальних збитків у вигляді знищення військової техніки, озброєння та іншого військового майна на загальну суму понад 1,3 трлн грн.

Генеральний прокурор повідомив, що у відповідності до вимог Кримінального процесуального кодексу України, за допомогою кур’єрської служби міжнародної доставки та електронною поштою письмові повідомлення про підозру разом із пам’ятками про процесуальні права та обов’язки підозрюваного, а також повістками про виклик для проведення слідчих дій доставлені: 10.08.2016 за місцем роботи підозрюваних (Адміністрація Президента РФ, отримав працівник адміністрації Сіменевич Е.Е.) та 15.08.2016 за місцем проходження військової служби підозрюваних (Міністерство оборони РФ, отримала працівник МО РФ Ізранцева К.В.).

Луценко наголосив, що всіх підозрюваних оголошено в державний розшук, готуються клопотання до суду про надання дозволу на їх затримання з метою доставки в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також він додав, що Головною військовою прокуратурою продовжується збір доказів причетності службових осіб Збройних Сил Російської Федерації та інших представників влади цієї країни до розв’язання і ведення агресивної війни проти України та вчинення інших воєнних злочинів з тим, щоб кожен, хто вчинив указані кримінальні правопорушення проти основ національної безпеки України, миру та міжнародного правопорядку був притягнутий до передбаченої законом кримінальної відповідальності.

Луценко зазначив, що за вчинення інкримінованих підозрюваним злочинів проти основ національної безпеки України, що призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, передбачене максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Генеральний прокурор нагадав, що раніше слідчими Головної військової прокуратури повідомлено про підозру у розв’язанні і веденні агресивної війни проти України начальнику Генерального штабу ЗС РФ – першому заступнику Міністра оборони РФ генералу армії Герасимову В.В. та командуючому Чорноморським флотом РФ адміралу Вітку О.В.

Луценко підсумував, що всього на цей час притягнуто до кримінальної відповідальності за участь у розв’язанні та веденні агресивної війни проти України 39 громадян Російської Федерації, з яких 31 – військовослужбовці ЗС РФ. До суду направлені обвинувальні акти щодо 10 громадян РФ, з яких 6 вже засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі від 11 до 15 років позбавлення волі.

«Через 2 дні ми будемо відзначати День незалежності України. Зараз, після непростих випробувань українці все більше пишаються своєю державою», - зауважив Юрій Луценко. «Я цілком свідомий того, що у нас ще є «море» проблем, які треба вирішувати, але дані зйомки, дані радіоперехвати, дані дії Генеральної прокуратури України показують, що ми зуміли уникнути найгіршого сценарію розчленування нашої країни і зробили це тоді, коли були разом суспільство, армія і влада», - наголосив він.

«Я в переддень 25 річниці хочу щиро подякувати всім тим, хто з голими руками виходив захищати свою незалежність, всім тим, хто потім збройно давав опір регулярним частинам російської армії, всім тим, хто сьогодні дає законну оцінку, аби довести, що Україна, як правова держава, притягує до кримінальної відповідальності як усіх доморощених сепаратистів та терористів, так і закордонних їх покровителів. Повірте, на все приходить час розплати», - завершив Луценко.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.