Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американські аналітики прокоментували “перевірку боєготовності”, влаштовану Росією

Світ навколо нас 5321 перегляд

Опубліковано - 25.08.2016 20:20 | Всі новини | Версія для друку

Американські аналітики прокоментували “перевірку боєготовності”, влаштовану Росією
Американські аналітики прокоментували “перевірку боєготовності”, влаштовану Росією
Перевірка боєготовності військ Південного, Західного та Центрального військових округів Росії може бути, як демонстрацією військової сили напередодні саміту Великої 20-ки у Китаї, так і прологом до військової операції проти України.

Про це заявив дослідник американського аналітичного центру Atlantic Council Андерс Аслунд в інтерв’ю подкасту Windows on the East видання BNE.

"Я думаю, що ми не можемо бути певні щодо мети військових навчань, які проводить Росія. Існує кілька варіантів. Перший - це робиться для того, щоб побрязкати зброєю. Але від військових джерел тут у Вашингтоні я чую, що такої кількості російських військових на кордонах не бачили вже рік. Востаннє подібне спостерігали у серпні 2015-го. А з огляду на те, що ми ще маємо три наради Радбезу Росії за два тижні, військові маневри у Приднівстров’ю, на Чорному морі, на півдні Росії та Кавказі - вторгнення у якійсь формі є досить імовірним, як і якась інша форма військових дій всередині України", - заявив Андерс Аслунд.

Експерт також відзначив, що на думку американських військових, збройні сили Росії не мають достатніх сил для проведення масштабного наступу на Україну.

Тривогу викликали військові навчання, які проводить Росія і у ряду інших міжнародних коментаторів.

"Військові навчання лише посилять напругу у відносинах з Україною та Заходом",- твітує сьогодні колишній посол США в Україні, експерт дослідницького центру Brookings Institution Стівен Пайфер.

"В чому мета цієї раптової перевірки боєготовності збройних сил Росії? Це створює непевність", - пише у Twitter екс-міністр закордонних справ Швеції та радник президента України Петра Порошенка Карл Більдт.

У міністерстві оборони Росії заявляють, що метою військових навчань є перевірка здатності збройних сил швидко формувати угрупування на Південно-Західному стратегічному напрямку з метою локалізації можливих криз.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.