Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО потрібна «позиція сили» щодо Росії

Світ навколо нас 4255 переглядів

Опубліковано - 19.09.2016 10:28 | Всі новини | Версія для друку

НАТО потрібна «позиція сили» щодо Росії
НАТО потрібна «позиція сили» щодо Росії
НАТО повинна підходити до Росії з «позиції сили», зберігаючи при цьому відкриті для обговорення і можливого співробітництва канали.

Про це заявив заявив головнокомандувач збройних сил НАТО в Європі.

Генерал армії США Кертіс Скапаротті, який має подвійний статус командира НАТО та командира Європейського командування США, виступив перед журналістами після зустрічі, що тривала весь день у Військовому комітеті НАТО, найвищому військовому органі Альянсу.

«Союзники, я можу сказати вам це після цієї конференції, визнають, що Росія є викликом у багатьох сферах», – зазначив Скапаротті.

Проте можливості для співпраці з Росією існують, додав генерал. Наприклад, він сказав, що Сполучені Штати і Росія провели переговори щодо припинення вогню в Сирії, і спільний американсько-російський операційний центр міг би бути створеним для координації обміну інформацією в боротьбі проти «Ісламської держави».

Такого роду зусилля мають на меті зменшити страждання населення і знайти можливість принести мир, сказав Скапаротті.

Прагматичний, але твердий у відносинах з Росією

Чеський генерал Петр Павел, голова Військового комітету НАТО, заявив, що члени альянсу повинні залишитися «прагматичними», але також «твердими» в своїх принципах, коли йде мова про відносини з Росією.

«Ми просто не можемо говорити про Росію і думати про неї в чорно-білому форматі», - Павел сказав репортерам, повторивши, що є сфера можливої співпраці з Москвою. «Той факт, що у нас із Росією різні основи і різні погляди на багато речей, не означає, що ми можемо повністю виключити будь-яку співпрацю з Росією», – підкреслив він.

Сфери, що представляють взаємний інтерес, включають боротьбу з тероризмом і намагання покласти край стражданням у Сирії, пояснив Павел, хоча російська пропаганда може спробувати пояснити припиненням вогню в Сирії як знак легітимізації.

Поза межами Альянсу

Військові керівники альянсу провели плідні дискусії щодо вирішення проблеми нестабільності, яка загрожує східному і південному флангам НАТО, сказав Скапаротті.

«Вони перевели обговорення на стратегічний рівень, і я думаю, що це дуже позитивно, і допомагає нам думати не тільки про сам регіон, але й про те, де є глобальні зв’язки», сказав він. Проблеми – Росія, біженці та екстремізм – мають вплив по всій Європі та за її межами, зазначив Скапаротті.

Павел підкреслив важливість підходу із зовнішнім спрямуванням. «Для того, щоб захистити нашу територію і населення, ми повинні також проектувати стабільність за межами наших кордонів», – сказав він.

Ірак, Афганістан, сили НАТО

Серед інших тем, члени альянсу обговорили встановлення присутності НАТО в Іраку, щоб зосередити увагу на інституційному будівництві на рівні міністрів та підготовці на військовому рівні, сказав Павел. Також у рамках дискусії було збільшення присутності військ НАТО у Східній Європі.

Крім того, керівники оборони обмінялися думками щодо місії НАТО «Рішуча підтримка». Не було «жодних сюрпризів» щодо місії тренування, консультації та допомогу в Афганістані, заявив високопоставлений представник НАТО. «Вони підтвердили той підхід, який ми мали», – додав чиновник.

Конференція Військового комітету НАТО була організована у містечку на узбережжі Далмації хорватським начальником оборони, генералом Мірко Сундов. Конференція Військового комітету організовується щорічно державою-членом альянсу. Члени альянсу розглянули рішення, прийняті на саміті НАТО в липні у Варшаві, Польща, а також надають консультації у здійсненні цих рішень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.