Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибори в Росії: прогнозовано пропутінська партія здобуває більшість

Імперія «Совок» 5818 переглядів

Опубліковано - 19.09.2016 11:40 | Всі новини | Версія для друку

Вибори в Росії: прогнозовано пропутінська партія здобуває більшість
Вибори в Росії: прогнозовано пропутінська партія здобуває більшість
За результатами опрацювання понад 90% бюлетенів провладна партія “Єдина Росія” здобуває більше від половини місць у новій російській Держдумі.

5-відсотковий бар’єр також долають ЛДПР, КПРФ та "Справедлива Росія". Опозиційні партії до нової Думи не проходять.

Перемога парламентських партій

За даними російського ЦВК, окрім чотирьох партій, представлених у попередній Думі, жодній політсилі не вдалося подолати навіть 3-відсоткового бар’єру.

Це означає, що непарламентські партії, які брали участь у виборах, не зможуть претендувати на отримання держфінансування - для участі у наступних виборах їм знову доведеться збирати підписи.

Абсолютним лідером російських виборів стала "Єдина Росія", яка за результатами обробки 90% бюлетенів набирає 54,21% голосів за федеральним округом.

На другому місці - 13,53 КПРФ%, від якої дещо відстає ЛДПР з 13,28%.

"Справедлива Росія" набирає 6,19%

Активність російських виборців знизилася у порівнянні з 2011 роком

Найкращий результат серед непарламентських партій отримали "Комуністи Росії" - 2,34%.

Партія "Яблоко" наразі здобуває 1,89%, партія "Парнас" - 0,71%.

Один із засновників партії "Яблоко" Григорій Явлінський вже заявив, що висуватиме свою кандидатуру на наступних президентських виборах у 2018 році.

"Ми були готові до таких результатів. Ми ухвалили рішення, чи готові йти на вибори. Ми вважаємо, що наша партія візьме найактивнішу участь у тому, що буде називатися президентськими виборами", - розповів пан Явлінський.

Явка на російських виборах склала близько 47%. Водночас спостерігачі відзначають рекордно низьку явку в Москві та Санкт-Петербурзі.

Голова Партії народної свободи ("Парнас") Михайло Касьянов заявив, що засмучений низькою явкою виборців. За його словами, ці вибори були "можливо, останньою можливістю змінити владу в країні демократичним шляхом".

А президент РФ Владімір Путін, виступаючи в штабі партії "Єдина Росія", заявив, що хоча явка і "не найбільша з того, що ми бачили в попередні виборчі кампанії", вона все одно висока.

Одномандатні округи

Кандидати від партії "Єдина Росія" перемагають і в одномандатних округах - вони здобувають понад 200 мандатів із загальних 225.

Зокрема "єдинороси" перемагають у всіх чотирьох кримських округах.

Київ висловив офіційний протест проти проведення російських виборів на анексованому півострові. Міжнародні організації, що спостерігають за перебігом голосувань, відмовилися надсилати до Криму своїх спостерігачів.

Кількість непарламентських партій, що проходять до Держдуми за одномандатними округами, на даний момент складає лише дві. Це "Родина" та "Громадянська платформа" (кожна з них здобуває наразі по одному мандату).

У неділю в Росії проходили вибори місцевої влади й у кількох регіонах. Так чинний глава Чечні Рамзан Кадиров за підсумками підрахунку 15,16% бюлетенів набирає понад 97%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.