Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інформаційна війна. Як Кремль “ліпив” негативний образ України

Світ навколо нас 5223 перегляди

Опубліковано - 28.09.2016 13:14 | Всі новини | Версія для друку

Інформаційна війна. Як Кремль  “ліпив” негативний образ України
Інформаційна війна. Як Кремль “ліпив” негативний образ України
Москва давала прямі вказівки своїм підопічним на Донбасі з приводу засобів і методів ведення інформаційної війни проти Києва.

Секретне листування сепаратистів на сході Україні з їх кремлівськими кураторами потрапило до рук німецьких журналістів – тележурналу Frontal21 каналу ZDF і видання DIE ZEIT, які поділилися новиною з берлінським кореспондентом Укрінформу.

«Проросійські сепаратисти, які панують на частині Східної України, виконують за дорученням московських консультантів пропагандистську кампанію проти уряду в Києві і проти Заходу», - кажуть німецькі колеги, посилаючись на «тисячі листів», що опинилися в їх розпорядженні, а також 41-сторінковий програмний документ, в якому містяться прямі рекомендації.

Так, у документі від серпня 2015 року вказується, що слід, що з уряду в Києві треба «ліпити образ хунти», а президента РФ, навпаки, представляти в позитивному світлі. Автори записки вимагають «інсценувати підтримку республік Росією». На 22 сторінці містяться такі конкретні проекти»: треба показати, як населення Сходу вдячно Путіну, наприклад, сюжетами про те, що «одна бабуся посилає шкарпетки для Путіна, діти малюють портрети Путіна», а також радять назвати ім’ям Путіна вулицю. Порадники рекомендують створити в Facebook та інших соціальних медіа спеціальні групи для написання відповідних коментарів, що повинно привести до ефекту того, що «так думає більшість». Ряд західних ЗМІ записаний у «ворогів Росії», серед них основні - Reuters та AP.

Витік інформації в обсязі близько 11 гігабайт сталася «Міністерства інформації» сепаратистів у Східній Україні. З електронної адреси «міністра» Олени Нікітіної навесні цього року було злито близько 10 тис листів, які розмістили в Інтернеті імовірно проукраїнські активісти.

Журналісти Frontal 21 і тижневика DIE ZEIT вивчали їх кілька місяців. Дослідження показують, що ховаються консультанти сепаратистів працюють у близьких Кремлю фірмах, таких як „Центр політичної кон’юнктури“, а то і зовсім в адміністрації президента. Донецьк відправляв свої звіти і відрядив своїх посланців до Москви регулярно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.