Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська розвідка доповідає: російські бойовики не відходять з району Станиці Луганської

Війна з Росією (АТО) 5532 перегляди

Опубліковано - 10.10.2016 17:15 | Всі новини | Версія для друку

Українська розвідка доповідає: російські бойовики не відходять з району Станиці Луганської
Українська розвідка доповідає: російські бойовики не відходять з району Станиці Луганської
На тимчасово окупованих територіях сходу України противник намагається затягнути реалізацію рамкової угоди. Заходи з відведення сил у районі н.п.Станиця Луганська противником не проводились.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Передові підрозділи 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ залишаються на позиціях у районі мосту через р.Сіверський Донець.

До контролю обстановки в районах відведення н.п.Золоте та Петрівське залучались безпілотні літальні апарати Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Противник продовжує порушувати режим припинення вогню. На окремих напрямках здійснювались обстріли зі стрілецької зброї, БМП, 82-мм мінометів (Авдіївка, Мар’їнка), 122-мм артилерійських систем (Широкине).

Основні зусилля противника зосереджувались на проведенні заходів з ротації та підсилення передових підрозділів, підготовці до диверсійно-розвідувальних дій, інженерному забезпеченні, підготовці військ до зимового періоду ведення бойових дій на напрямках:

- Новоайдарський. До району відповідальності 16 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) переміщено підрозділ окремого розвідувального батальйону (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;

- Маріупольський. Проведено часткову ротацію на ділянці відповідальності 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, передові підрозділи посилено снайперськими парами. 10 жовтня ц.р. інженерно-саперною ротою полку заплановано розмінування ділянок доріг у районі н.п.Водяне;

- Волноваський. Здійснено постачання паливо-мастильних матеріалів та зимової форми одягу підрозділам 1 мотострілецького батальйону 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, САУ, 122-мм реактивних систем залпового вогню “Град” у районах н.п.Лутугине, Макіївка, Донецьк, Новомиколаївка та Роздольне.

Продовжується ведення розвідки сил АТО. Зафіксовано два тактичні безпілотні літальні апарати у смузі/на ділянці відповідальності 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.

Чергові втрати ЗС РФ на сході України протягом доби склали двоє загиблих та двоє поранених військовослужбовців зі складу 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк).

Морально-психологічний стан військовослужбовців російських окупаційних військ залишається на низькому рівні. Продовжуються випадки вживання алкоголю та управління транспортними засобами в стані сп’яніння через впевненість у свої безкарності.

9 жовтня ц.р. у н.п.Кадіївка (колишній Стаханов) капітан ЗС РФ зі складу гаубичного самохідного артилерійського дивізіону 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ здійснив наїзд на службовому автомобілі на місцеву мешканку, внаслідок чого вона загинула. Прибулий наряд дорожньої поліції т.зв. “МВС ДНР” встановив, що офіцер перебуває в стані сильного алкогольного сп’яніння. Під час складання протоколу військовослужбовець виявив супротив, та заявив, що має “імунітет”, тому що належить до збройних сил РФ, зокрема, прибув з 70 окремої мотострілецької бригади (Уссурійськ) 5 армії (Уссурійськ) Східного воєнного округу (Хабаровськ) ЗС РФ, що і було задокументовано поліцейськими.

З метою недопущення витоку чуттєвої інформації, російський військовослужбовець був затриманий та доставлений до поліцейської дільниці. “Міністерство безпеки ДНР” вживає заходи з недопущення витоку інформації у т.ч. щодо обмеження кола осіб, які можуть ознайомитись із зазначеним протоколом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.