Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Колишній керівник НАТО висловив занепокоєння, що визивні дії Росії можуть тривати десятиліттями

Світ навколо нас 5366 переглядів

Опубліковано - 7.11.2016 22:43 | Всі новини | Версія для друку

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен
Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен
Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен висловив занепокоєння, що визивні дії Росії щодо Північноатлантичного союзу можуть тривати десятиліттями.

В інтерв’ю Радіо Свобода він висловив думку, що Росія почувається приниженою і зрадженою Заходом у 1990-х роках, і це, за його словами, є причиною того, що нині Росія має велике бажання «відновити російську велич на території колишнього СРСР».

Расмуссен додав, що його непокоїть те, що такі дії «можуть тривати так само довго, як і Холодна війна».

На його думку, рішення НАТО створити чотири нові бойові групи з постійною дислокацією у трьох країнах Балтії та в Польщі на початку 2017 року може ще посилити напруженість у відносинах із Росією.

Але колишній керівник НАТО, що залишив посаду 2014 року, впевнений, що в перспективі рішучіші дії Північноатлантичного союзу, спрямовані на стримування агресивних дій Росії, «стануть внеском у заспокоєння ситуації».

Раніше цього року в НАТО вирішили на початку 2017 року розгорнути чотири багатонаціональні бойові групи батальйонного рівня в Естонії, Латвії, Литві та Польщі чисельністю приблизно по 800 осіб кожна з повним комплектом озброєння й обладнання у відповідь на агресію Росії проти України і ймовірні загрози й іншим державам Східної Європи з боку Москви.

Відносини між НАТО й Росією різко погіршилися після окупації Росією українського Криму, а потім її агресії на частині українського Донбасу. Північноатлантичний союз перервав усю практичну співпрацю з Москвою, хоча залишив можливість політичних контактів і не переривав військових каналів зв’язку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.