Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Європі з обережністю привітали обрання Трампа

Світ навколо нас 4488 переглядів

Опубліковано - 9.11.2016 19:07 | Всі новини | Версія для друку

Дональд Трамп - наступний президент США
Дональд Трамп - наступний президент США
У Європі, де непокояться через можливу зміну зовнішньої політики США, з обережністю привітали обрання Дональда Трампа наступним американським президентом.

Верховний представник Європейського союзу з закордонних справ Федеріка Моґеріні заявила, що США і ЄС будуть співпрацювати й далі. «Зв’язки ЄС – США глибші, ніж будь-які зміни в політиці. Ми будемо й далі працювати разом, знову знаходячи силу Європи», – написала вона у твітері.

Посадовці і дипломати Євросоюзу кажуть, що європейські країни мають посилити співпрацю між собою на випадок, якщо майбутня адміністрація Трампа відмовиться від міжнародних зобов’язань США.

У Великій Британії, яка вирішила виходити з ЄС, але ще кілька років залишиться його членом, прем’єр-міністр Тереза Мей висловила сподівання, що «міцні й особливі відносини» між її країною і США залишаться непорушеними.

У Франції міністр закордонних справ Жан-Марк Еро заявив, що його країна залишається союзником США, і додав, що Париж іще має з’ясувати, якою буде нова політика Дональда Трампа.

У Німеччині канцлер Анґела Меркель запропонувала Дональдові Трампу «тісну співпрацю» на ґрунті спільних трансатлантичних цінностей.

«Німеччина й Америка пов’язані цінностями – демократії, свободи, верховенства права, поваги до гідності людини незалежно від її походження, кольору шкіри, релігії, статі, сексуальної орієнтації чи політичних поглядів», – сказала вона.

Але міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр раніше заявив, що перемога Дональда Трампа зробить американсько-німецькі відносини менш передбачуваними.

А міністр оборони Німеччини Урзула фон дер Лаєн заявила, що результат виборів у США став «великим шоком», і запитала, чи не буде тепер у небезпеці «пакс Американа» – мирні відносини між великими державами, що тримаються з часів Другої світової війни значною мірою зусиллями США.

Держави Балтії, що відчувають стривоженість через можливу агресію сусідньої Росії, теж привітали Трампа.

Президент Литви Даля Ґрібаускайте заявила, що її країна поважає вибір народу США і довіряє США як своєму найсильнішому і найближчому союзникові.

Президент Латвії Раймондс Вейоніс, за повідомленням його апарату, заявив, що сподівається на тісні відносини з новою адміністрацією США і на те, що Вашингтон залишиться стратегічним партнером і важливим союзником у НАТО.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд так само, привітавши Дональда Трампа, заявила, що США «були, є і будуть одним із найважливіших союзників» її країни.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ наголосив, що провідна роль США в цьому союзі «так само важлива, як завжди», і додав: «Сильний союз НАТО – це добре для США і добре для Європи».

Новини про перемогу Трампа привітали й праві та ультраправі діячі Європи.

В Угорщині прем’єр-міністр Віктор Орбан назвав результат виборів у США «чудовою новиною» і додав: «Демократія ще жива». Раніше він заявляв, що плани Дональда Трампа щодо обмеження міграції і щодо зовнішньої політики «життєво важливі» для Угорщини, а плани його суперниці Гілларі Клінтон для Будапешта «смертельні».

Привітали новообраного майбутнього президента США і лідер ультраправої партії «Національний фронт» у Франції Марін Ле Пен чи голова популістської Партії свободи в Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе; ця партія сподівається, що її висуванець Норберт Гофер стане на початку грудня президентом Австрії і першим у Євросоюзі ультраправим головою держави.

На президентських виборах у США у вівторок висуванець Республіканської партії Дональд Трамп за результатами ще не повного підрахунку голосів уже забезпечив собі за американською системою непрямих виборів достатню кількість голосів виборників, щоб фактично вважатися обраним, і таким чином переміг висуванку Демократичної партії Гілларі Клінтон.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.