Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін скасував підпис РФ під Римським статутом

Імперія «Совок» 4849 переглядів

Опубліковано - 16.11.2016 16:28 | Всі новини | Версія для друку

Путін скасував підпис РФ під Римським статутом
Путін скасував підпис РФ під Римським статутом
Прес-секретар президента Росії Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков заявив, що Росія вирішила не брати участі в Римському статуті Міжнародного кримінального суду в Гаазі з міркувань захисту національних інтересів.

Про це передає «РИА Новости».

«Це позиція, яку зайняла країна, керуючись саме національними інтересами», – сказав Пєсков.

Також, за його словами, формулювання Гаазького трибуналу, який прирівняв події в Криму і на Донбасі до військового конфлікту між Україною і Росією, є такими, що «суперечать реальності». Але вихід Росії з-під юрисдикції цього суду ніяк з цим формулюванням не пов’язаний, додав Пєсков.

«Таке формулювання абсолютно суперечить реальності, воно суперечить нашій позиції, суперечить тій позиції, яку заявили на референдумі громадяни Криму, коли вони ухвалювали рішення про входження до складу Росії…Власне, Донбас – це громадянська війна в Україні, це внутрішньоукраїнський конфлікт», – сказав Пєсков.

16 листопада президент Росії Владімір Путін підписав розпорядження про відмову Росії брати участь в Римському статуті Міжнародного кримінального суду. Відповідний документ опублікований на офіційному порталі правової інформації.

Римський статус – міжнародний договір, який заснував Міжнародний кримінальний суд в Гаазі. Документ був ухвалений на дипломатичній конференції в Римі в 1998 році і вступив в силу в 2002 році. Росія підписала договір у вересні 2000 року, проте так і не ратифікувала його, тому не була повноправним учасником Міжнародного кримінального суду.

Напередодні стало відомо, що прокурор Міжнародного кримінального суду в попередньому звіті щодо ситуації в Криму прирівняла анексію півострова до збройного конфлікту між Росією і Україною. Наразі ситуація на території півострова, згідно з документом, рівнозначна «окупації».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.