Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Громадянин РФ Гундяєв “русский мир” змінив на “канонические границы”. Зміст - не змінився

Імперія «Совок» 6010 переглядів

Опубліковано - 21.11.2016 18:42 | Всі новини | Версія для друку

Громадянин РФ Гундяєв “русский мир” змінив на “канонические границы”. Зміст - не змінився
Громадянин РФ Гундяєв “русский мир” змінив на “канонические границы”. Зміст - не змінився
Російська православна церква ніколи не погодиться на незалежність української церкви від Московського патріархату.

Про це заявив патріарх Московський і всієї Русі Кірілл(Гундяєв).

"Наша церква ніколи не залишить у біді своїх братів на Україні і не відмовиться від них. Ми ніколи не погодимося на зміну священних канонічних кордонів нашої церкви, бо Київ - це духовна колиска святої Русі як Мцхета для Грузії або Косово для Сербії", - сказав патріарх Кірілл у московському храмі Христа Спасителя на урочистому заході з нагоди свого 70-річчя.

Як сказав патріарх, сьогодні українську церкву намагаються втягнути "в глибокий конфлікт, що розділяє суспільство, і зробити її заручницею цього конфлікту".

"Відбуваються насильницькі захоплення храмів, ігноруються рішення судів, ведеться інформаційна кампанія проти церкви, в українському парламенті пропонуються законопроекти, мета яких - дискримінувати і поставити в дуже важкі умови найбільшу релігійну громаду країни", - сказав предстоятель РПЦ.

В Україні зараз діють три основні православні релігійні організації: Українська православна церква Московського патріархату, Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква. РПЦ не визнає канонічними дві останні церкви.

Президент України Петро Порошенко неодноразово виступав за створення в країні помісної православної церкви, внаслідок чого Українська православна церква була б повністю відокремлена від Московського патріархату.

У червні цього року Верховна Рада затвердила історичне звернення до Вселенського патріарха з проханням надати Українській православній церкві автокефалію. Це стало б кроком до майбутнього визнання канонічності УПЦ Київського патріархату.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.