Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд Нідерландів схвалив проект асоціації Україна-ЄС

Світ навколо нас 5054 перегляди

Опубліковано - 16.12.2016 22:24 | Всі новини | Версія для друку

Уряд Нідерландів схвалив проект асоціації Україна-ЄС
Уряд Нідерландів схвалив проект асоціації Україна-ЄС
Нідерландський уряд схвалив проект закону, необхідний для ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомив прем’єр-міністр країни Марк Рютте.

Прем’єр зазначив, що він упевнений у тому, що в обох палатах парламенту більшість проголосує за ратифікацію. При цьому пан Рютте висловив сумніви в тому, що угода буде схвалена до виборів у нижню палату нідерландського парламенту, які відбудуться в країні 15 березня.

За словами пана Рютте, ратифікація цієї угоди відповідає національним інтересам Нідерландів.

У четвер лідери ЄС досягли компромісу з Нідерландами щодо пропозицій прем’єр-міністра Марка Рютте, які внесуть в додаток до Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

У квітні в Нідерландах пройшов консультативний референдум, на якому більшість виборців висловилися проти ратифікації угоди щодо асоціації між ЄС та Україною. Через те, що явка на ньому склала більше 30%, уряд зобов’язався ще раз розглянути питання угоди.

Нідерланди - єдина країна із 28 членів ЄС, що не ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною і ЄС.

Прем’єр Нідерландів заявив, що угода має важливе значення для національної та геополітичної ситуації, в умовах кризи в Україні та анексії Криму Росією.

Прем’єр заявив, що угоду необхідно ратифікувати на тлі дій Росії, яка, як він вважає, загрожує стабільності і національній безпеці країн ЄС, а зрив домовленості може стати "найбільшим подарунком" для президента Владіміра Путіна.

На думку аналітиків, учасники референдуму не так відкинули угоду з Україною, скільки висловили протест проти нав’язування рішень європейською бюрократією. Проведення референдуму стало можливим після того як євроскептики зібрали близько 450 тисяч підписів.

Хоча референдум мав лише рекомендаційний характер, відразу після нього влада Нідерландів вступила в переговори з Євросоюзом про те, щоби врахувати його результати.

Зокрема, Рютте домовився, що Угода про асоціацію не буде першим кроком на шляху до членства України в ЄС і не може бути використана як такий крок у майбутньому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.