Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Засідання Ради НАТО-Росія завершилось без відчутних результатів

Світ навколо нас 4365 переглядів

Опубліковано - 19.12.2016 18:49 | Всі новини | Версія для друку

Засідання Ради НАТО-Росія завершилось без відчутних результатів
Засідання Ради НАТО-Росія завершилось без відчутних результатів
За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, Росія і НАТО й досі мають глибокі розбіжності з приводу України.

Перша зустріч представників Ради НАТО-Росія за більш ніж п’ять місяців, яка відбулася у понеділок, 19 грудня, у Брюсселі, не принесла відчутних результатів. Сторони обговорили кризу в Україні та довкола неї, а також ситуацію з безпекою в Афганістані. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті Північноатлантичного альянсу. Водночас у ньому наголошується на важливості діалогу, особливо в часи напруженості.

За словами генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга, НАТО і Росія "мають глибокі розбіжності з приводу кризи" на території України. Він також повідомив, що союзники по НАТО "знову заявили про свою рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", і підкреслив, що вони ніколи не "визнають незаконну і нелегітимну анексію Криму Росією".

Ситуація на Донбасі залишається причиною для глибокої занепокоєності, вважає Столтенберг. За його словами, порушення режиму припинення вогню досягли рекордного рівня за останні кілька місяців. При цьому генсек НАТО відзначив, що важке озброєння так і не було відведене, а спостерігачі ОБСЄ неодноразово опинялися під прицілом. Столтенберг закликав всі сторони конфлікту виконувати мінські домовленості.

"Ми також обговорили ситуацію в області безпеки в Афганістані, зокрема і регіональну терористичну загрозу", - ідеться у його заяві. На думку Столтенберга, стабільний Афганістан відповідає інтересам усіх зацікавлених сторін.

Генсек наголосив, що ця "зустріч не означає повернення до "бізнесу, як завжди". При цьому Столтенберг визнав, що без діалогу сторони не зможуть врегулювати розбіжності і досягти взаєморозуміння.

Нагадаємо, останнє засідання Ради НАТО-Росія відбулося у липні. Загалом упродовж 2016 року ця Рада зустрічалася тричі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.