Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ПАРЄ стурбована станом корупції в Україні

Світ навколо нас 5501 перегляд

Опубліковано - 25.01.2017 20:55 | Всі новини | Версія для друку

ПАРЄ стурбована станом корупції в Україні
ПАРЄ стурбована станом корупції в Україні
Парламентська асамблея Ради Європи висловила занепокоєння повільними темпами боротьби з корупцією в Україні і закликала владу вжити заходів для зміни ситуації.

"Асамблея стурбована тим, що темп боротьби з корупцією занадто повільний, а конкретні результати - дуже обмежені", - ідеться у резолюції, що була ухвалена 25 січня на сесії асамблеї.

За документ проголосували 106 членів ПАРЄ, проти - 11.
Водночас не була затверджена поправка про те, щоб вимагати від України довиборів у Верховну Раду на непідконтрольних територіях, повідомляє "Європейська правда".

У резолюції, що має назву "Функціонування демократичних інститутів в Україні", відзначаються значні зміни у законодавстві, спрямовані на проведення реформ, які, втім, на думку авторів документа, мали би швидше втілюватися у життя.

"Тривала відсутність помітного і конкретного прогресу в галузі боротьби з корупцією, в тому числі судових переслідувань і обвинувальних вироків, потенційно можуть зменшити результати масштабної реформи органів влади і, зрештою, підірвати довіру суспільства до політичної та судової системи в цілому", - ідеться у резолюції.

ПАРЄ також підтверджує свою заклопотаність тим, що політичні та економічні інтереси представників влади в Україні тісно переплетені між собою і що це негативно впливає на громадську думку і може шкодити боротьбі з корупцією.

У той же час, автори резолюції визнають, що реформи в Україні здійснюються в складній ситуації через "російську агресію на сході України і незаконну анексію Криму".

ПАРЄ також привітала впровадження електронної системи декларування в Україні, але водночас закликала владу забезпечити Національне агентство з питань запобігання корупції необхідними ресурсами для проведення аудиторських перевірок декларацій.

У резолюції міститься заклик до української влади "забезпечити спеціального антикорупційного прокурора достатніми ресурсами для виконання його завдань, включно з відкриттям його представництв у всіх регіонах країни".

У документі також наголошується, що вирішальним для боротьби з корупціонерами в Україні є створення спеціалізованого антикорупційного суду.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.