Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Кримнаш». Окупанти вважають, що захищати права кримських татар - екстремізм

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 8131 перегляд

Опубліковано - 26.01.2017 22:35 | Всі новини | Версія для друку

«Кримнаш». Окупанти вважають, що захищати права кримських татар - екстремізм
«Кримнаш». Окупанти вважають, що захищати права кримських татар - екстремізм
Суд в анексованому Росією Криму вирішив арештувати на 10 діб затриманого вранці 26 січня адвоката Еміля Курбедінова, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Курбедінова звинуватили у поширенні екстремістських матеріалів через оприлюднення у соцмережах публікацій із символікою забороненої в Росії «Хізб ут-Тахрір»; цю заборону Москва насаджує і в окупованому Криму.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, Курбедінов частково визнав свою провину. «Провину визнаю частково. Я дійсно допускаю, що розмістив цей запис у соціальній мережі. Тоді, в далекому 2013 році, в Сімферополі проходило багато мітингів «Хізб ут-Тахрір», і я міг розмістити відео і фотоматеріали. Але ні про яку пропаганду мова не йде. Тоді «Хізб ут-Тахрір» не була заборонена в Криму, діяла легально. Я розмістив і забув про це», – сказав адвокат.

Еміль Курбедінов є адвокатом у кількох фігурантів «справи «Хізб ут-Тахрір», «справи 26 лютого», а також кримського журналіста Миколи Семени.

Також 26 січня в Бахчисараї пройшов обшук в будинку кримськотатарського активіста Сейрана Салієва – за словами родичів, російські силовики шукали заборонену літературу. Салієва, якого також звинуватили у поширенні екстремістських матеріалів, відвезли в Бахчисарайське відділення російського МВС. Йому також обирають запобіжний захід.

Напередодні в Сімферополі співробітники ФСБ Росії затримали і відвезли на допит Миколу Полозова, який є адвокатом у справі заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.