Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рада безпеки ООН засудила використання важкого озброєння на Донбасі

Світ навколо нас 5773 перегляди

Опубліковано - 1.02.2017 13:12 | Всі новини | Версія для друку

Рада безпеки ООН засудила використання важкого озброєння на Донбасі
Рада безпеки ООН засудила використання важкого озброєння на Донбасі
Рада Безпеки ООН з ініціативи української сторони ухвалила заяву, в якій засудила використання важкого озброєння на Донбасі та висловила підтримку територіальної цілісності України.

Про це повідомляє постійне представництво України в ООН на сторінці у Twiitter.

Як йдеться в документі, Рада безпеки ООН висловлює серйозну занепокоєність через небезпечне загострення ситуації на сході України і закликає до негайного відновлення режиму припинення вогню.

«Члени Ради безпеки ООН засуджують використання на лінії зіткнення в Донецькій області озброєнь, що заборонені Мінськими угодами, яке призводить до загибелі і поранень людей, у тому числі мирних жителів», – йдеться в ухваленій на закритому засіданні Ради безпеки ООН заяві.

Також у документі висловлюється повна підтримка суверенітету й територіальної цілісності України.

«Сьогоднішній день пройшов з думкою про Авдіївку та схід України. Завтра (у середу – ред.) продовжимо вже як Голова Радбезу ООН. Тиск на Росію має посилюватись», – йдеться у повідомленні представництва України в ООН у Twiitter.

1 лютого Україна починає місячне головування в Раді безпеки ООН.

Напередодні президент України Петро Порошенко доручив заступнику голови Адміністрації президента Костянтину Єлісеєву негайно винести питання загострення ситуації біля Авдіївки на розгляд Ради безпеки ООН.

Вранці 29 січня розпочалися запеклі бої неподалік Авдіївки. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні цих боїв. Українська сторона заявила, що бойовики розпочали обстрілювати і саме місто, через що виникли проблеми із життєзабезпеченням міста. Унаслідок обстрілів Авдіївки від неділі, за останніми даними української сторони, загинули 6 військових, десятки поранені, також поранені 5 мирних жителів.

Сепаратисти, у свою чергу, заявляють, що двоє бойовиків загинули, шестеро зазнали поранень напередодні в результаті обстрілу з боку українських силовиків, одна місцева жителька загинула.

Контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі неодноразово оголошувала режим тиші на сході України, проте обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні перемир’я.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.