Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент США обговорив події на Донбасі з генсекретарем НАТО

Світ навколо нас 5237 переглядів

Опубліковано - 6.02.2017 14:35 | Всі новини | Версія для друку

Президент США обговорив події на Донбасі з генсекретарем НАТО
Президент США обговорив події на Донбасі з генсекретарем НАТО
Президент США Дональд Трамп обговорив збройний конфлікт на сході України у телефонній розмові з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом і погодився взяти участь у зустрічі лідерів Альянсу у травні.

Про це повідомив Білий дім.

Трамп і Столтенберґ у своїй розмові торкнулися питання, яким способом «заохотити усіх союзників по НАТО виконувати свої зобов’язання щодо витрат на оборону», - йдеться в заяві прес-служби президента США.

У перебігу президентської передвиборчої кампанії Дональд Трамп піддавав критиці НАТО і ставив під сумнів ефективність Альянсу, називаючи його «застарілим». Висловлювання тодішнього кандидата-республіканця занепокоїли деяких європейських лідерів. Проте у недільній телефонній розмові з Столтенберґом Трамп висловив «рішучу підтримку» НАТО.

У заяві адміністрації Трампа про розмову, що відбулася 5 лютого, йдеться, що двоє лідерів обговорили, зокрема, і ситуацію на сході України та необхідність пошуку «мирного розв’язання конфлікту вздовж українського кордону».

Дональд Трамп неодгоразово висловлював заяви, прихильні до Росії і її президента Володимира Путіна. Він, зокрема, припускав імовірність розглянути можливість скорочення чи скасування санкцій щодо Росії і навіть визнання належності Росії окупованого нею нині українського Криму.

Попередня адміністрація США та Євросоюз запровадили санкції щодо Росії через анексію Криму у 2014 році та підтримку Москвою сепаратистських бойовиків на сході України. Від початку збройного протистояння майже три роки тому на Донбасі загинуло більше 9 750 людей.

Нагадаємо, минулого тижня в ООН постійний представник США Ніккі Гейлі засудила Росію через активізацію бойових дій на сході України. Вона повторила позицію США щодо того, що санкції, запроваджені через анексію Криму, залишаться чинними до деокупації півострова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.