Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Минулого тижня на Донбасі кількість порушень режиму тиші зросла майже втричі

Війна з Росією (АТО) 5610 переглядів

Опубліковано - 10.02.2017 13:58 | Всі новини | Версія для друку

Минулого тижня на Донбасі кількість порушень режиму тиші зросла майже втричі
Минулого тижня на Донбасі кількість порушень режиму тиші зросла майже втричі
У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють, що у зоні бойових дій на Донбасі минулого тижня кількість порушень режиму тиші зросла майже втричі.

«Від початку 2016 за останні тринадцять місяців спостерігалися певні спалахи насильства. Проте це не можна порівняти з тим, що сталося минулого тижня. Цифри просто вражаючі. Кількість порушень режиму тиші зросла майже втричі, кількість вибухів, спричинених вогнем із заборонених озброєнь (мінометів, танків та артилерії), – збільшилася у шість разів. Із загальної кількості вибухів від важкого озброєння – понад сорок відсотків з використанням систем залпового вогню», – сказав перший заступник СММ ОБСЄ Александр Гуґ.

При цьому він зазначив, що в останні дні спостерігачі фіксували суттєве зниження насильства.

Крім того, спостерігачі ОБСЄ заявляють, що заборонене Мінськими угодами важке озброєння все ще розташоване уздовж всієї лінії розмежування в зоні бойових дій на Донбасі, обидві сторони використовують це озброєння.

Загострення ситуації на Донбасі, зокрема через бої поблизу Авдіївки, спостерігалося з 29 січня. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні боїв, повідомлялося про загиблих і поранених, як серед бійців, так і серед цивільних.

Протягом минулого тижня в Авдіївці не було електропостачання. Були проблеми з водопостачанням – воду надавали за графіком. Наразі ситуація в Авдіївці дещо нормалізувалася.

Від квітня 2014 року на Донбасі триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі й вимагають від неї виконання Мінських угод. Росія, однак, заявляє, що є лише «гарантом» виконання мінських домовленостей і не має за ними ніяких зобов’язань, і відкидає звинувачення у підтримці сепаратистів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.