Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович хутенько здає Росії трубу. Мабуть - дембельський подарунок за майбутнє громадянство

Коаліція «С.Р.А.К.А» 6240 переглядів

Опубліковано - 28.04.2007 16:52 | Всі новини | Версія для друку

Янукович хутенько здає Росії трубу. Мабуть - дембельський подарунок за майбутнє громадянство
Янукович хутенько здає Росії трубу. Мабуть - дембельський подарунок за майбутнє громадянство
В останні дні перебування при владі уряд Януковича перейшов до неприхованого мародерство і відкритого грабежу, завдаючи мільярдних збитків та несучи загрозу національній безпеці країни.

Ситуація дедалі більше нагадує хаотичну евакуацію з Кабінету міністрів загарбників, які наостанку намагаються поцупити все, що можна - від газотранспортної системи до вилок із буфетів у будинку Кабміну, говориться у заяві прес-лужби БЮТ.

Уряд Януковича розпочав активну фазу дестабілізації роботи газопостачальних підприємств України. Власність газорозподільної системи переводиться під контроль напівкримінальної структури „РосУкрЕнерго”.

Зокрема, відбуваються спроби позбавити ВАТ «Чернівцігаз» ліцензії на транспортування та розподіл газу в частині державних газопроводів в Чернівецькій області. Такі ж процеси набувають розмаху й щодо інших газорозподільних компаній.

Мета таких дій - позбавити державу контролю над газорозподільною системою, яка є складовою газотранспортної системи України.

Монополізація ринку природного газу позначиться на ціні газу і поставить в залежність цілі галузі економіки від контрольованих криміналітетом монопольних утворень.

Напівлегальна структура «Укргазмережа», якій уряд Януковича намагається передати право на транспортування газу, щоб потім передати його „РосУкрЕнерго”, не володіє ані технічною інформацією, ані людським ресурсом, ні відповідним технологічним обладнанням, щоб проводити розподіл газу та ліквідацію аварій. У такому випадку будуть відключені від постачання газу стратегічні об’єкти як, наприклад, ТЕС чи ТЕЦ, що може призвести до техногенних катастроф.

Блок Юлії Тимошенко вимагає від Ради національної безпеки і оборони та правоохоронних органів України негайно відреагувати на дії уряду, які несуть загрозу енергетичній безпеці держави. Якщо ми сьогодні не зупинимо Януковича і його оточення, то потім знадобиться десятки років для подолання наслідків таких дій та відновлення енергетичних можливостей країни, говориться в заяві БЮТ.

Як повідомлялося раніше, наприкінці березня 2007 року лідер БЮТ Юлія Тимошенко в інтерв’ю Associated Press у Парижі заявляла про те, що нинішня влада повертається до старих стандартів, і в такий спосіб зберігає енергетичну залежність України від Росії, а, отже, і Європи.

Лідер БЮТ зазначила, що уряд прем’єр-міністра України Віктора Януковича "відступив" від прагнення транспортувати газ і нафту із Середньої Азії в Європу через Україну, знайти неросійські джерела ядерного палива для українських атомних електростанцій і приєднати електромережу України до Заходу замість Росії.

Українська опозиція неодноразово обвинувачувала провдладні сили в бажанні віддати українську ГТС у власність Росії. Так, 19 березня Тимошенко заявила, що НАК Нафтогаз України передала функцію транспортування газу компанії неукраїнського походження, натякаючи на те, що ця компанія російська.

Тимошенко заявила, що вже практично підписано угоди, за якими Черноморнафтогаз "майже переданий неукраїнській структурі". Однак того ж дня увечері Нафтогаз України спростував цю інформацію і заявив, що Тимошенко робить некомпетентні заяви.

А тим часом акціонери ЗАТ УкрГаз-Енерго на своїх зборах обрали головою спостережної ради заступника голови правління ВАТ “Газпром” Валерія Голубєва, звільнивши з цієї посади Олександра Рязанова. Головою правління “УкрГаз-Енерго” переобраний Ігор Воронін.

Як повідомив Голубєв сьогодні після засідання зборів акціонерів, у наглядацьку раду також увійшли заступник голови правління ВАТ “Газпром” Олександр Медведєв, член правління ВАТ “Газпром” Костянтин Чуйченко і виконавчий директор Дмитро Глибко (квота РосУкрЕнерго).

Також до складу спостережної ради обраний голова правління НАК Нафтогаз України Євгеній Бакулін, Валерій Винокуров, Андрій Галущак і Ельдар Сабіров (квота НАК Нафтогаз України).

До правління Укргаз-Енерго також увійшли Юрій Величко, Олег Губанов, Дмитро Чирич, Валерій Моцак і Микола Сорокін.

Головою ревізійної комісії Укргаз-Енерго акціонери обрали головного бухгалтера НАК Нафтогаз України Тетяну Литвинову, а членами ревізійної комісії стали Рустем Ахметов, Ігор Горянной і Костянтин Шмельов.

Створене в лютому 2006 року Укргаз-Енерго - спільне підприємство НАК Нафтогаз України і компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія) - із квітня 2006 року є єдиним постачальником природного газу в Україну. Укргаз-Енерго продає промисловим споживачам України природний газ, що купується в RosUkrEnergo.

Отже, фактично, російський “Газпром” підмінив НАК “Нафтогаз України” на внутрішньому ринку продаж, що реально ставить під загрозу національні трубопроводні транспортні магістралі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.