Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Габріель і Лавров не проти розширення “нормандського” формату?

Політика 7197 переглядів

Опубліковано - 9.03.2017 17:25 | Всі новини | Версія для друку

Керівники МЗС Німеччини і Росії Зігмар Габріель і Сєргєй Лавров
Керівники МЗС Німеччини і Росії Зігмар Габріель і Сєргєй Лавров
Керівники МЗС Німеччини і Росії Зігмар Габріель і Сєргєй Лавров вважають доцільним залучення США до переговорів з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це вони заявили у Москві у четвер після переговорів, відповідаючи на запитання німецького журналіста про те, якою може бути роль США у врегулюванні ситуації на сході України.

"Ми зацікавлені в тому, аби "нормандський формат" був форматом, який не тільки супроводжує, а й стежить за реалізацією Мінська. Але ми зацікавлені і в тому, аби США були не тільки поінформовані, а й використовували свої можливості впливати на всіх, на кого вони можуть вплинути, щоб мінські угоди виконувалися", - заявив керівник зовнішньополітичного відомства ФРН.

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров зауважив, що призначення чиновників у Державному департаменті США ще не завершене, оскільки відповідні процедури займають чимало часу.

"Це не дуже дозволяє активно працювати з американськими партнерами. Хоча практично немає жодного конфлікту, де можна було б обійтися без США. Це стосується і України", - сказав він.

Лавров сказав, що в останні роки Москва і Вашингтон вибудовували відносини паралельно з "нормандським форматом", у рамках двосторонніх консультацій.

"Ці консультації йшли у тому ж руслі, що й підходи, що формуються в рамках "нормандського формату" з метою виконання мінських домовленостей. Я переконаний, що те чи інше залучення США у подальші зусилля щодо безумовного виконання мінських домовленостей було б дуже і дуже корисним", - заявив російський міністр.

Зігмар Габріель наголосив, що "ніякі переговори і підтримка ззовні не може замінити політичну волю до миру".

"Головне, не хто з ким і де зустрічається, а те, як виконуються угоди, під якими стоять підписи", - зазначив міністр закордонних справ ФРН.

Останнім часом в Україні, а також за її межами, тривають дискусії про необхідність змінити чи розширити формат переговорів з врегулювання кризи на Донбасі. Експерти вказують на відсутність серйозного прогресу у переговорах в Мінську.

Проте 18 лютого міністри закордонних справ "нормандської четвірки" на зустрічі у Мюнхені домовилися, що мінський формат переговорів не буде розширений за рахунок США.

"Говорили про це з Тіллерсоном (держсекретар США Рекс Тіллерсон. - Ред.), ми чітко домовилися, що повинен бути тісний контакт з США, але ми думаємо, що той формат, який маємо (Україна, РФ, Франція та Німеччина), треба зберігати. І США на це погодилися", - заявив Зігмар Габріель після переговорів, які відбулися на полях Мюнхенської безпекової конференції.

"Давайте сядемо і визначимо"

Сєргєй Лавров також відповів на закиди про те, що Росія нарощує на українсько-російському кордоні значні озброєння.

"Давайте разом, в рамках ради "Росія-НАТО" подивимося, проведемо інвентаризацію, у кого і ще розгорнуто... Щоб вести мову про те, як діяти далі і не звинувачувати Росію, давайте сядемо, нехай військові сядуть і визначать, у кого і які засоби розгорнуті, у тому числі в Європі. І тоді, я думаю, питань не залишиться", - заявив пан Лавров.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.