Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від початку року на Донбасі загинув 21 мирний житель

Війна з Росією (АТО) 5729 переглядів

Опубліковано - 30.03.2017 18:07 | Всі новини | Версія для друку

Від початку року на Донбасі загинув 21 мирний житель
Від початку року на Донбасі загинув 21 мирний житель
Зокрема за останній тиждень загинув один цивільний, іще шестеро дістали поранення. Кількість порушень перемир’я зросла на 60 відсотків порівняно з попереднім тижнем, зазначили в СММ ОБСЄ.

Від початку 2017 року на Донбасі жертвами бойових дій стали 116 цивільних осіб, 21 із них загинула. Про це у четвер, 30 березня, заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні Александер Гуґ. За останній тиждень, зокрема, загинув один цивільний, іще шестеро дістали поранення. "Усього цього не сталося б, якби там не було зброї", - наголосив Гуґ.

Упродовж 23-30 березня СММ ОБСЄ зафіксувала збільшення порушень режиму припинення вогню на Донбасі на 60 відсотків. "Якщо подивитися на зафіксовану СММ кількість вибухів, спричинених використанням мінометів, артилерії, а також реактивних систем залпового вогню (РСЗВ. - Ред.), статистика насторожує ще більше", - сказав Гуґ.

З його слів, протягом останнього тижня спостерігачі місії зафіксували 3930 вибухів від використання РСЗВ, артилерії й мінометів порівняно з 1595 вибухами тижнем раніше, що становить збільшення на 145 відсотків.

Найбільш гарячі точки

Гуґ зазначив, що найгарячішими точками на Донбасі стали райони на сході й північному сході від Маріуполя, де зафіксовано більше половини усіх вибухів. Ще 25 відсотків від усієї кількості порушень припали на трикутник Ясинувата - Авдіївка - Донецький аеропорт і ще 20 відсотків - у районі між Кримським і Слов’яносербським Луганської області.

За словами Гуґа, станом на 30 березня у складі СММ ОБСЄ працюють 720 спостерігачів. Серед них 608 осіб працюють на місцях у Донецькій і Луганській областях.

Як повідомлялося, раніше Гуґ передбачав новий спалах насилля на Донбасі цієї весни.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.