Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Польща звинуватила російських диспетчерів у провокуванні смоленської катастрофи

Світ навколо нас 5599 переглядів

Опубліковано - 3.04.2017 15:50 | Всі новини | Версія для друку

Польща звинуватила російських диспетчерів у провокуванні смоленської катастрофи
Польща звинуватила російських диспетчерів у провокуванні смоленської катастрофи
Генеральна прокуратура Польщі звинуватила російських диспетчерів і «третю особу» в провокуванні катастрофи літака Ту-154 президента Леха Качинського під Смоленськом у 2010 році.

Про це заступник генерального прокурора Польщі Марек Пощенек заявив під час прес-конференції 3 квітня, передає польський телеканал TVN 24.

За словами прокурора, вже зібрані і здобуті під час слідства докази, які дозволили прокурорам сформулювати нові звинувачення щодо авіадиспетчерів, а також «третьої особи», яка перебувала в башті управління польотами, в умисному провокуванні катастрофи, результатом якої стала загибель великої кількості людей.

Що це за «третя особа» – в прокуратурі не уточнили, але додали, що їй висувають звинувачення в пособництві у виникненні катастрофи.

У вересні минулого року експерти комісії, яка розслідує обставини смоленської трагедії, заявили, що записи чорних скриньок польського президентського літака були сфальсифіковані, а багато документів у цій справі були приховані. Російські дослідження причин аварії вказують на нещасний випадок, викликаний поганою погодою і помилкою пілота.

Речник президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що в Кремлі не згодні з висновками польських слідчих, які звинуватили російських диспетчерів у навмисному провокуванні авіакатастрофи під Смоленськом, в якій загинули тодішній президент Польщі Лех Качинський з дружиною і представники урядової делегації.

Пєсков заявив, що Росія також веде розслідування катастрофи.

«Безумовно, обставини цієї трагедії, цієї катастрофи вже досить серйозно досліджені, вивчені. Звичайно, погоджуватися з такими висновками не видається за можливе. Робота триватиме», – заявив речник Владіміра Путіна.

10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у російському Смоленську загинули 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качинський із дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровський, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.