Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Нормандська четвірка” висловилася за суворе дотримання перемир’я на Донбасі

Світ навколо нас 4850 переглядів

Опубліковано - 18.04.2017 18:15 | Всі новини | Версія для друку

“Нормандська четвірка” висловилася за суворе дотримання перемир’я на Донбасі
“Нормандська четвірка” висловилася за суворе дотримання перемир’я на Донбасі
Попри великоднє перемир’я, на Донбасі лунають постріли та продовжують гинути військові. У Києві заявляють про нові обстріли з боку сепаратистів та одного пораненого солдата за добу.

У телефонній розмові, яка відбулася ввечері в понеділок, 17 квітня, лідери Німеччини, Франції, України та Росії обговорили ситуацію з дотриманням перемир’я на Донбасі. Канцлерка Анґела Меркель (Angela Merkel), президенти Франсуа Олланд, Петро Порошенко та Владімір Путін закликали прискорити процеси обміну полоненими у форматі "всіх на всіх" та висловили занепокоєння через випадки погроз спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це повідомила речниця німецького уряду Ульріке Деммер (Ulrike Demmer).

Учасники розмови висловили сподівання, що "нормандський формат" продовжить свою роботу після президентських виборів у Франції, перший тур яких заплановано на неділю, 23 квітня.

Попри домовленості про перемир’я, за тиждень перед Великоднем на Донбасі загинув один український військовий. Як повідомлялося, сторони конфлікту домовлялися про припинення вогню з 1 квітня до завершення поминальних днів, які в Україні традиційно припадають на період за тиждень після Великодня.

У Києві заявляють, що за добу 17 квітня ситуація у зоні конфлікту загострилася. "За минулу добу підрозділи російсько-окупаційних військ 32 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні прес-центру Штабу Антитерористичної операції (АТО). Внаслідок обстрілів поранення отримав один український військовий. Епіцентром протистояння, за даними штабу, продовжує залишатись Приморський напрямок.

Про обстріли з боку українських військових минулої доби заявили, своєю чергою, і представники самопроголошених "Донецької та Луганської народних республік" (ДНР та ЛНР).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.