Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Москві скоєно напад на посла Естонії

Скандал 9812 переглядів

Опубліковано - 2.05.2007 19:39 | Всі новини | Версія для друку

У Москві скоєно напад на посла Естонії
У Москві скоєно напад на посла Естонії
У середу, 2 травня, посол Естонії в Москві Марина Кальюранд зазнала нападу під час прес-конференції в редакції газети “Аргументи та факти”.

Прес-секретар міністерства закордонних справ повідомив про те, що на дипломата напали представники молодіжного об’єднання "Наші", котрі пустили в обличчя Кальюранд сльозогінний газ. Негідники напали й на припаркований перед посольством автомобіль посла, з якого було зірвано прапор Естонії.

Згодом Кальюранд повідомила "Естонському радіо", що за кілька хвилин до прес-конференції члени рухи "Наші" вломилися в приміщення, де перебували працівники естонського посольства та естонські поліцейські. Між поліцейськими та членами "Наших" зав’язалася бійка. "До мене ніхто не дістався, усі цілі та неушкоджені, але інцидент був дуже неприємним", - сказала Кальюранд.

За попередніми даними, зловмисники застосували газ. В інтерв’ю "Естонському радіо" Кальюранд розповіла, що в її напрямку газ ніхто не пускав, проте, охоронець застосував його для самозахисту.

Ніхто із працівників посольства не постраждав. Посол залишила прес-конференцію, у цей час МЗС займається її відправленням в Естонію.

"Напад на дипломатичного представника іншої держави - небачений і зовсім неприпустимий вчинок, який вимагає негайного втручання міжнародної громадськості, - заявляють у посольстві. - Цей випадок ясно демонструє, що російська офіційна влада грубо порушує Віденську конвенцію про дипломатичні відносини".
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает
Атака на Естонію - атака на ЄС

Напередодні, 1 травня, міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает заявив про те, що його країна, а, отже, і весь Європейський Союз, опинився під запеклою атакою з боку Росії.

За словами голови зовнішньополітичного відомства, йдеться про напад на Європейське співтовариство, оскільки здійснюються кібер-атаки, оточують посольство, провокують громадську непокору - у країні, яка є членом ЄС.

Питання Бронзового солдата і вандалізм в Таллінні - внутрішня справа Естонії, проте координована Росією діяльність проти Естонії - це вже справа Європейського Союзу. Таким чином, відносини між Росією і ЄС вельми ускладнилися. "Атака одночасно віртуальна, психологічна і реальна", - додав Пает. Міністр відзначив, що у Естонії є докази того, що кібер-атаки на держустанови Естонії велися саме з IP-адрес держустанов Росії.

В Естонії є також інформація, що напередодні заворушень, які відбулися в минулий четвер, представники російського посольства зустрічалися з організаторами погромів.

Блокування посольства Естонії в Москві, за словами Паета, ще неприглядніше, оскільки учасникам блокади платять по 500-1000 рублів одноразово. Слова депутатів Держдуми, котрі приїжджали в Естонію, про те, що міліція при бажанні може протягом трьох днів зняти блокаду з посольства, виявилися брехливими. Оточення посольства тим неприглядніше, що йдеться про житло тамтешніх працівників, які, таким чином, не можуть ні вийти, ні увійти, повідомляє DELFI.

Пает представив вимогу, що якщо до 9 ранку 2 травня блокада не буде знята, посольство припинить будь-яку консульську діяльність, зокрема видачу посвідок на проживання, - за винятком допомоги своїм громадянам.

"Російський телеканали, про "свободу" яких знає весь мир, показують не мародерів, що безчинствують на вулицях, а страждаючих від поліцейського терору "безневинних" громадян російської національності, і повідомляють, ніби естонська поліція вбиває затриманих, а естонській армії відданий наказ стріляти в росіян. Це зухвала брехня", - підкреслив Пает.

"Завіряю вас, для доказу всіх цих тверджень у нас є достатньо матеріалу", - відзначив очільник МЗС Естонії.

За словами Паета, він планує запропонувати Європейському союзу прийняти ряд санкцій відносно Росії. Які це конкретно санкції, стане відомо після засідання уряду, яке відбудеться 3 травня, і на якому міністр ці санкції внесе.

Однією з таких можливих санкцій Пает назвав здатність Естонії на рівні Європейського союзу ускладнити життя Росії при укладанні різного роду договорів. "Ми вважаємо за необхідне, щоб Європейський союз відреагував на поведінку Росії максимально жорстко. Це може означати припинення або відміну початку різного роду переговорів між Європейським союзом і Росією. Слід серйозно зважити можливість відкласти зустрічі на вищому рівні між Європейським союзом і Росією".

За словами Паета, Естонія в своїй боротьбі отримала серйозну підтримку з-за кордону, де вистачає як однодумців, так і соратників.

1 травня міністр закордонних справ Естонії відмовився зустрічатися з послами Держдуми Росії, назвавши їх вимоги про відставку прем'єр-міністра грубим втручанням у внутрішні справи Естонії, повідомляє DELFI.

Свій протест Москві висловив також уряд Швеції.
Біля естонської місії в Москві на автомобіль шведського посла накинувся натовп протестувальників.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.