Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовицькі збори під куполом парламенту продовжують бавитися у владу

Коаліція «С.Р.А.К.А» 5735 переглядів

Опубліковано - 4.05.2007 12:49 | Всі новини | Версія для друку

Більшовицькі збори під куполом парламенту продовжують бавитися у владу
Більшовицькі збори під куполом парламенту продовжують бавитися у владу
Сьогодні збори нардепів-більшовиків, які вони вважають пленарним засіданням, ухвалили низку рішень. Щоправда, вони мають значення лише для тих, хто їх ухвалює й не мають жодних правових наслідків.

Сьогодні на “пленарному засіданні” парламенту нардепи прийняли постанову “Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 30 квітня 2007 року "Про вибори Президента України та народних депутатів України".

Цим документом парламент доручив ЦВК “забезпечити належне виконання Закону України “Про Державний реєстр виборців” та своєчасну підготовку і проведення виборів Президента України та народних депутатів України”, передбачених постановою ВР від 2 квітня.

Водночас від прем’єр-міністра Віктора Януковича парламентарі зажадали виділення грошей на проведення дострокових виборів.

Кабінету Міністрів України доручили “вжити необхідних заходів щодо забезпечення фінансування... (дострокових та одночасних) виборів Президента України та народних депутатів України в обсягах і в порядку, визначених законом”.

За постанову, як повідомляє офіційний сайт Верховної Ради, проголосували 246 нардепів, проти – 1, утримався –1.

Збори нардепів ухвалили постанову, спрямовану на посилення режиму охорони будівель парламенту.

За ухвалення такої постанови проголосували 259 депутатів із 259, зареєстрованих у залі.

У документі наголошується, що, зважаючи на загострення суспільно політичної ситуації в країні, можливі у зв’язку з цим провокаційні дії та з метою посилення режиму охорони будівель парламенту, Верховна Рада України звертає увагу керівництва Управління державної охорони України на необхідність забезпечити посилений режим охорони будівель Верховної Ради України та належну взаємодію при цьому з Міністерством внутрішніх справ України, відповідно до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб».

Постановою управлінню справами Апарату Верховної Ради доручається невідкладно укласти на виконання цієї постанови відповідну угоду щодо охорони будівель та іншого державного майна, що забезпечує діяльність Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз доручив Комітету Верховної Ради з питань правової політики розглянути питання про можливість звільнення Петра Стецюка з посади судді Конституційного Суду.

Мороз наголосив, що це питання має бути розглянуте на засіданні комітету, щоб пізніше воно було винесене на обговорення народних депутатів. Він зазначив, що законом про КС і Конституцією України передбачаються відповідні вимоги до суддів і санкції за порушення ними присяги.

«Я думаю, тут є про що поговорити», - сказав Мороз.

Як повідомлялося раніше, 10 квітня п’ятеро суддів КС, серед яких був Стецюк, заявили про свою відмову брати участь у розгляді справи щодо відповідності Конституції України Указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України через тиск на них з боку окремих політичних сил.

Стецюк призначений суддею КС у серпні 2006 року за квотою Верховної Ради.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.