Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: нічні обстріли тривають

Війна з Росією (АТО) 4831 перегляд

Опубліковано - 31.07.2017 20:01 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: нічні обстріли тривають
Ситуація на фронті: нічні обстріли тривають
У зоні АТО, упродовж сьогоднішнього дня, активність російсько-терористичних угруповань була незначною. За своєю звичною тактикою, бойовики мінімізували кількість обстрілів українських позицій у світлу пору доби.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Так, з опівночі і до 18 години зафіксовано 3 випадки порушення перемир’я. Близько 1 ночі зі стрілецької зброї злочинці відкривали вогонь по українських укріпленнях поблизу Попасної та Новоолександрівки, що на Луганському напрямку. Вогнем у відповідь наші військові примусили ворога до тиші.

А о 12.45 бандформування вдарили з гранатометів і стрілецької зброї по опорному пункту сил АТО у Новотошківському. Внаслідок цього обстрілу один український захисник був поранений, двоє інших отримали бойові травми.

Варто додати, що вже декілька днів поспіль оманливе денне затишшя після 18 години закінчується і ворог суттєво активізує збройні провокації.

У свою чергу, сили АТО готові не лише тримати оборону позицій, а й дати противнику швидку і адекватну відповідь.

Минула доба, на Донбасі, не завершилась спокійно. Якщо вчора з опівночі і обіду російсько-терористичні угруповання дотримувались режиму тиші, то вже після 18 години активність ворога суттєво зросла.

Найбільш гаряче, наприкінці доби, було на Луганському напрямку. Тут з гранатометів і стрілецької зброї бойовики декілька разів били по наших позиціях у Новоолександрівці, Новотошківському, Станиці Луганській. А близько 21 години під мінометним вогнем опинились українські опорні пункти у Кримському.

На Донецькому напрямку з гранатометів і великокаліберних кулеметів злочинці обстрілювали наші укріплення у Зайцевому та на шахті Бутівка. Внаслідок цих обстрілів двоє українських військових отримали поранення. Крім того, ввечері, під гранатометний обстріл ворога потрапили наші захисники у Майорську та Авдіївці.

На Маріупольському напрямку, близько 18 години, внаслідок обстрілу опорного пункту сил АТО отримав поранення ще один український військовий. Також ворожі міномети калібру 82 міліметри били по наших опорних пунктах у Павлополі та Гнутовому.

На більшість обстрілів противника сили АТО відповідали щільним вогнем.

Загалом, за минулу добу незаконні збройні формування 26 разів порушили перемир’я.

Внаслідок бойових дій четверо українських військових отримали поранення.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.