Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: через спеку і посуху сьогодні вдень майже не стріляли

Війна з Росією (АТО) 5423 перегляди

Опубліковано - 7.08.2017 19:58 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: через спеку і посуху сьогодні вдень майже не стріляли
Ситуація на фронті: через спеку і посуху сьогодні вдень майже не стріляли
Оперативна обстановка у районі проведення АТО упродовж сьогоднішнього дня дещо стабілізувалась.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Російсько-терористичні угруповання суттєво зменшили провокативні обстріли позицій української армії. За нашими оперативними даними, насамперед, це пов’язано зі спекотною погодою та можливістю виникнення пожеж, у яких місцеві жителі звинувачуватимуть бойовиків.

Між тим, на Приморському напрямку вдень, повної тиші не було. Близько 13 години від кулі ворожого снайпера загинув наш боєць неподалік Мар’їнки. Також бандити випустили 2 міни калібру 120 міліметрів по позиціях сил АТО на підступах до Широкиного.

На Донецькому напрямку під гранатометний вогонь потрапили українські опорні пункти в районі Невельського.

Варто додати, що аналізуючи оперативну обстановку на тимчасово окупованих територіях, все частіше фіксуються випадки приховування участі кадрових російських військових у конфлікті.

Так, нещодавно, командування так званої 3-ї окремої мотострілецької бригади, яка окупувала Горлівку, цинічно намагалось приховати загибель своїх бойовиків, які підірвались на міні під час диверсійних дій. За рішенням керівництва бригади, тіла загиблих переодягнули у цивільний одяг та залишили у лісосмузі, неподалік від лінії зіткнення.

Прибулим з РФ родичам було повідомлено, що загиблі особи ніколи не служили в армії “ЛНР/ДНР”, а військове командування “республік” до їх загибелі непричетне. У такий спосіб керівництво російських окупаційних військ не лише приховує факт участі російських найманців та кадрових військових у бойових діях проти сил АТО, але й позбавляє сім’ї загиблих матеріальної допомоги, у зв’язку з втратою годувальників.

Минулої доби ситуація у районі проведення АТО і далі залишається напруженою, проте контрольованою українською армією. Порівнюючи декілька попередніх днів з минулою добою, відзначимо невелике зменшення кількості обстрілів позицій Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних угруповань. І якщо вдень «найгарячіше» було в районі Авдіївки, то ближче до вечора ворог сконцентрував активність на Маріупольському напрямку.

Так, після 18 години, бандити двічі били по наших укріпленнях поблизу Водяного із мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів і стрілецької зброї. Внаслідок одного з таких обстрілів один український боєць отримав поранення. Крім того, вчергове, грубо порушуючи Мінські домовленості, злочинці застосовували 120-міліметровий міномет неподалік Широкиного та Павлополя. Близько 21 години, ще один український захисник отримав поранення в результаті ворожого обстрілу нашого опорного пункту в районі Новотроїцького. У відповідь сили АТО накрили бойовиків щільним вогнем із великокаліберних кулеметів.

Крім того, цієї ночі злочинці знову показали, що будь-які мирні угоди вони з легкістю і цинічно порушують. Так, о 22 годині, бандити випустили щонайменше 18 снарядів з реактивної системи залпового вогню неподалік
Широкиного.

На Луганському напрямку наприкінці доби незаконні збройні формування двічі застосовували стрілецьку зброю і автоматичні гранатомети неподалік Новоолександрівки та Новотошківського.

Загалом, за минулу добу противник 18 разів порушив перемир’я.

Двоє українських захисників отримали бойові поранення.




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.