Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США й надалі підтримуватимуть відновлення територіальної цілісності України

Світ навколо нас 4717 переглядів

Опубліковано - 21.08.2017 12:35 | Всі новини | Версія для друку

США й надалі підтримуватимуть відновлення територіальної цілісності України
США й надалі підтримуватимуть відновлення територіальної цілісності України
Сполучені Штати віддані стратегічному партнерству з Україною й надалі підтримуватимуть її суверенітет і відновлення територіальної цілісності, заявив 20 серпня міністр оборони США Джим Маттіс.

Очільник оборонного відомства США підтвердив, що 24 серпня він з робочим візитом відвідає Київ, де зустрінеться з президентом Петром Порошенком, а також міністром оборони Степаном Полтораком, перегляне парад до Дня незалежності України.

«Нелегко створити суверенну державу, коли Росія порушує територіальну цілісність», – передає слова Маттіса офіційний сайт міністерства оборони США.

«Як і в багатьох інших місцях у світі, я підтримую дипломатичне керівництво, зусилля державного секретаря Тіллерсона, щоб працювати з нашими союзниками по НАТО та Україною і продовжувати наполягати на виконанні Росією зобов’язань за мінськими угодами. І це включає негайне припинення вогню, виведення важких озброєнь та безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ», – відзначив міністр оборони США.

Як повідомила прес-служба президента України 19 серпня, Петро Порошенко 24 серпня проведе переговори з міністром оборони США Джеймсом Маттісом, який відвідає Київ для участі в урочистостях з нагоди Дня незалежності України.

Останніми тижнями адміністрація президента США Дональда Трампа, за повідомленнями, розглядає можливість змінити дотеперішню позицію щодо надання Україні оборонних озброєнь летальної дії. Пентагон і Державний департамент виступили за такий крок. Але наразі ще зберігається становище від часів адміністрації попереднього президента Барака Обами, який виступив проти такого надання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.