Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як позначиться приватизація «Укртелекому» на розвитку українського ринку телекомунікаційних послуг

Економіка Регіон: м.Київ 16108 переглядів

Опубліковано - 1.06.2006 16:08 | Всі новини | Версія для друку

Як позначиться приватизація «Укртелекому» на розвитку українського ринку телекомунікаційних послуг
Як позначиться приватизація «Укртелекому» на розвитку українського ринку телекомунікаційних послуг
Позитивно. Так вважає голова комісії УСПП з питань телекомунікацій Валерій ПЕКАР. За його словами, інвестор буде зацікавлений у вкладенні коштів у модернізацію устаткування підприємства, а також у запровадження інноваційних технологій: «Він вкладатиме, а це означає, що на ринок зв`язку прийдуть великі гроші, які будуть направлені в сучасні інноваційні рішення», – сказав В.ПЕКАР.

Він також зазначив, що від притоку інвестицій на комунікаційний ринок виграє, в першу чергу, споживач, який одержуватиме інноваційні послуги за меншу ціну. Крім того, роздержавлення «Укртелекому» призведе до формування прозорого телекомунікаційного ринку, оскільки всі його учасники матимуть однаковий статус.

У свою чергу, директор з роботи з VIP-клієнтами компанії CITIUS Олена ВІЛЕНКОВСЬКА зазначила, що приватизація державного монополіста не призведе до поглинання або викиду з ринку фіксованого дротового зв'язку середніх і дрібних операторів, оскільки навіть у разі приходу приватного інвестора "Укртелекому" буде складно в найкоротший час досягти такого рівня послуг, який надають в даний час приватні оператори.

Крім того, приватні оператори фіксованого зв'язку орієнтовані, в першу чергу, на надання послуг в бізнес-сегменті, а не на масового споживача. "На сьогоднішній день ми не бачимо проблеми поглинання нас. Ми надаємо таку якість послуг, яку «Укртелеком», будучи приватизованим, найближчим часом не зможе надати клієнтам", – вважає експерт.

Як повідомляв УНІАН, міністр фінансів Віктор ПИНЗЕНИК заявив, що Міністерство фінансів виступає за швидку приватизацію ВАТ «Укртелекому»: «Моя думка, що якщо ми її не приватизуємо (компанію), то скоро вже не буде чого приватизувати. Її так випередять компанії, які є на українському ринку, що вона стане не цікавою», – сказав міністр.
При цьому він зазначив, що лише приватні інвестиції зможуть забезпечити необхідний для технічного переоснащення компанії рівень інвестицій.

Довідка УНІАН. 13 липня 2000 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про особливості приватизації відкритого акціонерного товариства "Укртелеком".

5 липня 2005 року ВР ухвалила внесений Кабінетом Міністрів Закон "Про зупинення дії Закону України "Про особливості приватизації відкритого акціонерного товариства "Укртелеком".

26 липня 2005 року Президент України Віктор ЮЩЕНКО підписав цей Закон.

23 листопада 2005 року Кабмін подав на розгляд Верховної Ради проект закону, спрямований на розблокування приватизації ВАТ „Укртелеком”. З цією метою законопроектом пропонується визнати таким, що втратив силу, Закон, який визначав особливості приватизації „Укртелекому”.

ВАТ "Укртелеком" контролює понад 80% ринку місцевої телефонії, обслуговуючи близько 10 млн. абонентів, володіє найбільш розгалуженою первинною мережею ВОЛЗ загальною протяжністю понад 16 тис. км.

У 2005 році компанія надала послуг електрозв`язку на суму 7,747 млрд. грн., що на 7,6% більше аналогічного показника в 2004 році. При цьому чистий прибуток “Укртелекому” за 2005 рік становив 519 млн. грн.
Чистий прибуток “Укртелекому” за 2004 рік становив 759 млн. грн. разом з дочірнім підприємством “Утел” (у середині 2005 року ДП “Утел” було перетворено у філіал “Укртелекому”).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.