Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії через загрозу суверенітетові України

Світ навколо нас 4427 переглядів

Опубліковано - 6.09.2017 17:51 | Всі новини | Версія для друку

В ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії через загрозу суверенітетові України
В ЄС вирішили продовжити санкції проти Росії через загрозу суверенітетові України
Посли Європейського союзу 6 вересня вирішили на півроку продовжити дію санкцій, запроваджених проти Росії через загрозу суверенітетові України, повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Брюсселі.

«Посли ЄС вирішили продовжити замороження рахунків і візові обмеження для 149 посадовців, представників Росії і сепаратистів, а також для 38 організацій», – написав кореспондент Радіо Свобода у Twitter.

Рішення ще має затвердити Рада ЄС.

Напередодні він повідомляв, що в ЄС планують внести у список санкцій проти Росії підприємство «Кримські морські порти», що діє на території анексованого Криму. Підприємство «Кримські морські порти» було створене в березні 2014 року і підконтрольне російському «Мінтрансу» Криму. В структурі підприємства головним чином зосереджені місцеві порти – Керченський, Феодосійський, Ялтинський, Євпаторійський, а також Керченська поромна переправа.

Рада ЄС 13 березня продовжила на півроку обмежувальні заходи, впроваджені Євросоюзом через порушення або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Діють ці санкції до 15 вересня 2017 року. Раніше вони включали заморожування активів і заборону на в’їзд до ЄС 153 особам і 40 організаціям.

За даними кореспондента Радіо Свобода, в оновленому списку будуть відсутні четверо сепаратистів, які були вбиті, а щодо компаній, то зі списку вилучили три порти: Феодосійський, Севастопольський і Керченський, та внесли їх назад під однією назвою «Кримські морські порти».

Обмежувальні заходи були впроваджені у березні 2014 року як реакція Європейського союзу на кризу в Україні.

Крім того, щодо фізичних і юридичних осіб Росії і окупованого Криму, донбаських і кримських сепаратистів та представників колишньої української влади, а також проти цілих кількох галузей російської економіки були запроваджені ще кілька пакетів санкцій, які продовжуються окремо.

Схожі санкції запровадили також США й інші країни «Групи семи» і деякі інші держави.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.