Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовики пропіарилися на громадських слуханнях. Нібито шукали вихід з кризи у компанії колишніх членів ЦК КПУ

Коаліція «С.Р.А.К.А» 6042 перегляди

Опубліковано - 7.05.2007 16:30 | Всі новини | Версія для друку

Колишні члени ЦК КПУ Леонід Кравчук та Леонід Кучма напевно знають де корені кризи і куди поділося національне багатство і заощадження населення
Колишні члени ЦК КПУ Леонід Кравчук та Леонід Кучма напевно знають де корені кризи і куди поділося національне багатство і заощадження населення
Сьогодні відбулося шоу: громадські слухання “Через подолання політичної кризи до сталого розвитку України”. Громаду презентували більшовики на чолі із Януковичем та колишні члени ЦК КПУ Ленід Кравчук, Борис Патон, Леонід Кучма...

Прем'єр Янукович ностальгічно зауважив, що ідеально було б створити коаліцію партії Регіонів і “Нашої України” у 2006 році, але нині не йдеться про переформатування Коаліції національної єдності.

“Були підготовлені всі документи, і був призначений час підписання, але спрацювали політичні амбіції і майданні гасла”, - зауважив він.

Він сказав, що зараз на порядку денному - проведення дострокових виборів, але після внесення змін у законодавство і Конституцію. “Цю пропозицію ми внесли для того, щоб вийти на правове поле, зробити свідомі кроки для наведення порядку в країні, спокою, недопущення громадянського конфлікту, який останнім часом зріє майже в усіх регіонах”, - сказав лідер головної політичної сили колишньої правлячої коаліції.

Проте, він вважає, що вибори треба проводити восени.

Колишній Секретар ЦК КПУ і Президент України Леонід Кравчук вважає, що для виходу з політичної кризи Верховна Рада України має саморозпуститись, а не керуватись указами Президента.

Про це він сказав під час відкритих громадських слухань.

“Підстав для дострокового припинення повноважень ВР не існує – принаймні, конституційних і законних. Фактичних - також, оскільки уряд працює, а економіка зростає”, - вважає Кравчук.

Водночас він зазначив, що парламент не може працювати в умовах, коли Президент своїми актами заблокував його роботу, не підписуючи ухвалені закони.

“Заблокований парламент – треба шукати вихід”, - сказав Л.Кравчук, додавши: ”Вихід один – сам парламент має ухвалити рішення про дострокові вибори”.

На його думку, парламент має самоочиститись на виборах. Для цього, вважає Кравчук, треба відкрити списки, ухвалити закони, які не дозволять повторитись ситуації, як у парламенті 5-го скликання.

Кравчук також вважає, що перед достроковими виборами слід ухвалити: програму ефективної взаємодії основних інституцій держаної влади Президент-парламент-уряд; план захисту ВР, коаліції і опозиції від екстремістів і радикалів, від свавілля будь-кого з посадових осіб; пакет домовленостей щодо кадрової політики та відокремлення влади від бізнесу; протокол домовленостей щодо взаємодії на міжнародному рівні; концепцію загальнонаціонального примирення та інше.

Колишній член ЦК КПУ і Президент Леонід Кучма зазначив, що для оголошення дострокових виборів не було жодних підстав, оскільки в Україні спостерігалась стабільність, “успішно” працював парламент.

Кучма вважає, що ВР повинна працювати, у світі немає держави без законодавчої влади, хіба що там, де відбувся путч. Учасники громадських слухань з місця почали говорити, що Верховна Рада існує. У відповідь він сказав: «Якщо є, то чому Президент України закони не підписує».

Крім того, він висловився проти ліквідації виборчого бар’єру під час парламентських виборів. За словами Кучми, в такій ситуації «будуть купувати села для того, щоб одна людина могла пройти, і партій буде не 130, а 330».

Перказувати, що сказав колишній член-ветеран ЦК КПУ і пожиттєвий президент АН України Борис Патон, із огляду на його похилий вік та із поваги до української науки, не будемо. Гріх.

Діючі комуністи вимагають внести зміни до Конституції України, які б дозволяли парламенту саморозпускатись, а вже потім йти на вибори.

Їхній лідер Симоненко вважає, що його позиція - найкоструктивніша в світі. Зокрема, за його словами, комуністи переконані, що необхідно починати переговори з того, що вибори мають бути законними і конституційними. А для цього, зазначив лідер КПУ, необхідно внести зміни до Конституції, зокрема норму, яка передбачає можливість саморозпуску Верховної Ради.

“Іншого шляху просто немає, бо Конституційний Суд заблокований, і, виходячи з того, який незаконний Указ видав Президент, не можна розпочинати процес виборів”, - сказав Симоненко.
Більшовики й їхній спонсер
Більшовики й їхній спонсер
Він також зазначив, що не бачить нічого складного в тому, що для внесення змін до Конституції потрібно провести, щонайменше, дві сесії парламенту: «Хіба ми з вами не повинні думати про те, що головне сьогодні – поставити в першу чергу заслін незаконним діям, які призведуть до перманентної руйнації законодавчого поля і перманентного процесу відставки ВР (і для наступного парламенту також)… Коли сьогодні виникають підстави, що Президент може коли завгодно знаходити мотиви для відсторонення законодавчої гілки влади – це є реальна загроза демократії в суспільстві», - сказав Симоненко.

Замість післямови. Як і слід було очікувати, більшовики все ще намагаються грати у політичні наперстки. Інакше кажучи, всіма силами затягуючи час грою у переговори і пошуки компромісу.

Така тактика вчергове підтверджує, що більшовицька коаліція бачить себе аутсайдерами наступних виборів, якщо вони відбудуться найближчим часом.

Для чого їм затягувати час? По-перше, щоб знову прикупити хоча б 3% виборців. А по-друге, - не виконано стратегічне замовлення Москви, а саме зміна власника ГТС України. Є підозра, що вся байда із більшовиками й кризою саме “під трубу” влаштвана кремлівськими керманичами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.