Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чекісти масово вербують агентуру серед заробітчан

Війна з Росією (АТО) 4674 перегляди

Опубліковано - 9.10.2017 15:22 | Всі новини | Версія для друку

Чекісти масово вербують агентуру серед заробітчан
Чекісти масово вербують агентуру серед заробітчан
Служба безпеки України заявляє, що факти вербування українців російськими спецслужбами набувають масового характеру, і закликає громадян України утриматися від візитів до Росії.

9 жовтня в СБУ повідомили, що її співробітники викрили спробу вербування спецслужбами Росії жителя Чернігівської області України.

За повідомленням, українець нелегально працював у Росії і потрапив у поле зору спецслужб Росії, які тиском і погрозами примусили чоловіка погодитися на співпрацю. «Погрожуючи кримінальним переслідуванням за нелегальне працевлаштування, представники ФСБ змусили заробітчанина повернутися в Україну та зібрати інформацію про кількість особового складу і техніки українських військових підрозділів в прикордонних з Росією районах. Чоловік також мав надати відомості про засоби захисту державного кордону України, розміщення військових об’єктів і конфіденційні дані співробітників українських правоохоронних органів. Після виконання завдання він мав прибути до Росії й передати інформацію своїм «кураторам», – повідомили в СБУ.

За даними відомства, після повернення в Україну чернігівець відразу зв’язався зі співробітниками СБУ і надав свідчення.

У СБУ нагадали, що, згідно з Кримінальним кодексом України, державна зрада карається позбавленням волі строком до 15 років. «Однак, враховуючи, що мешканець Чернігівщини не виконав злочинного завдання іноземних спецслужб і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та отримане завдання, суд задовольнив клопотання органів слідства і звільнив його від кримінальної відповідальності», – йдеться в повідомленні.

У вересні Кабінет міністрів України доручив Міністерству закордонних справ і Службі безпеки внести Росію до переліку країн міграційного ризику.

МЗС України неодноразово закликало українців утриматися від поїздок до Росії через небезпеку затримання там.

Президент України Петро Порошенко 20 вересня під час свого виступу на сесії Генасамблеї ООН заявив, що Росія утримує щонайменше 16 українців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.