Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шпигуноманія. Чекісти звинувачують дипломата і журналіста з України у шпигунстві

Імперія «Совок» 5799 переглядів

Опубліковано - 20.11.2017 17:29 | Всі новини | Версія для друку

Совітський агітплакат часів сталінізму
Совітський агітплакат часів сталінізму
Мінськ звинувачує Київ у створенні агентурної мережі на території Білорусі.

У білоруському КГБ стверджують, що затриманий раніше український журналіст Павло Шаройко зізнався у роботі на розвідку. Про це заявив офіційний представник КГБ Дмітрій Побяржін, передає кореспондент російської служби Бі-бі-сі Татьяна Мельничук.

Радника українського посольства у Білорусі Ігоря Скворцова оголосили персоною нон-грата через те, що він нібито був координатором Шаройка. КГБ назвав дипломата співробітником Головного управління розвідки Міноборони, а його роботу у посольстві - прикриттям.

"Затримали на гарячому"

Білоруські спецслужби заявляють, що Павло Шаройко є полковником військової розвідки України і його робота на посаді акредитованого кореспондента Національної суспільної телерадіокомпанії України була прикриттям.

Як стверджує КГБ, вони отримали "докази його протиправної діяльності, що завдає шкоди національним інтересам Білорусі".

Під час обшуку у Шаройка знайшли копії розвідувальних донесень, "спрямованих раніше в центр", сказав представник КГБ.

Спецслужба стверджує, що Шаройко створив агентурну мережу з білорусів, які за винагороду збирали для нього розвіддані.

Щодо Павла Шаройка порушили кримінальну справу за статтею 358 КК Білорусі - за шпигунство.

При зборі секретних матеріалів також затримали громадянина Білорусі, його звинуватили у державній зраді. Він, за повідомленням Дмітрія Побяржіна, визнав свою провину і розповів, що за завданням української розвідки за гроші передавав інформацію про обороноздатність Білорусії.

Працював у ГУР

Павло Шаройко закінчив Львівське вище військово-політичне училище за спеціальністю військова журналістика.

У 2001 році в Головному управлінні розвідки Міноборони України вперше створили прес-службу, яку очолив Павло Шаройко. У ГУР він працював до 2009 року.

У Білорусі Шаройко спочатку очолював корпункт українського агентства УНІАН, потім став власкором "Українського радіо".

Про затримання Павла Шаройка стало відомо 17 листопада, коли про це в Києві заявив голова Національної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія.

Дружина Шаройка Олена, яка була тоді в столиці України, розповіла пресі, що не повідомляла про арешт, боячись нашкодити чоловікові. За її словами, в мінській квартирі, яку знімали подружжя, в день затримання провели обшук.

Жінка згодом повідомила, що Павло Шаройко перебуває в СІЗО КДБ в Мінську.

Дмітрій Побяржін розповів, що КГБ і МЗС інформували Україну про затримання Шаройка ще 25 жовтня, але "з урахуванням характеру двосторонніх відносин" домовились не розголошувати інформацію.

Як повідомляють українські ЗМІ, Олена Шаройко з дочкою повернулися до Мінська, щоб допомагати чоловіку.

МЗС України також перевіряє інформацію про затримання в Білорусі ще одного українця - Олександра Скиби. За даними ЗМІ, директора ПАТ "Завод обважнювачів" затримали ще 15 листопада, коли він поїхав до Мінська на ділові переговори.

В серпні у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його затримала ФСБ Росії і доправили до слідчого ізолятора російського Краснодара.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.