Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Членство в ЄС, у найближчі роки, залишиться амбітною мрією українців

Світ навколо нас 4382 перегляди

Опубліковано - 19.01.2018 14:58 | Всі новини | Версія для друку

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів із розширення Йоганнес Ган
Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів із розширення Йоганнес Ган
Сербія і Чорногорія, швидше за все, будуть наступними країнами, які приєднаються до Європейського Союзу до 2025 року.

Про це в інтерв’ю Reuters заявив єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів із розширення Йоганнес Ган.

Агентство відзначає, що Європейський Союз розпочинає дипломатичні зусилля з прискорення дій, які приєднають шість країн західних Балкан до ЄС.

"Настав час, щоб завершити роботу 1989 року", - сказав єврокомісар, маючи на увазі розширення ЄС на схід після падіння Берлінської стіни.

"Ми встановили 2025 рік як орієнтовну дату для Сербії і Чорногорії, що є не лише реалістично, але й дуже амбітно", - додав Ган.

Повідомляється, що Ган планує відвідати Сербію в лютому після оприлюднення офіційної стратегії Єврокомісії щодо Балкан, а президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відвідає всі шість країн.

В наступному місяці Ган також відправиться до Вашингтона, щоб зустрітися з представниками Держдепартаменту США для обговорення підтримки Балкан.

Також у травні цього року лідери Європейського Союзу проведуть спеціальний Балканський саміт в Болгарії, яка до червня головує в ЄС.

Як відзначає агентство, Албанія, Боснія, Косово, Македонія, Чорногорія та Сербія, які сподіваються вступити в Євросоюз, в останні роки відчували, що їхні шанси щодо членства зменшуються, оскільки політики блоку, які зіткнулися зі зростанням євроскептицизму, кризою в єврозоні 2009-2013 років, процесом Brexit, здавалося, втратили інтерес до них.

Однак, зростання російського впливу, міграційної кризи в регіоні та прагнення ЄС зміцнити європейську інтеграцію після Brexit представляють Балканам нові можливості.

Нагадаємо, у листопаді минулого року єврокомісар Ган заявляв, що говорити про членство України у Євросоюзі у найближчі роки – нереалістично.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.