Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ПАРЄ оприлюднили щорічний звіт по Україні

Світ навколо нас 4336 переглядів

Опубліковано - 25.01.2018 21:27 | Всі новини | Версія для друку

У ПАРЄ оприлюднили щорічний звіт по Україні
У ПАРЄ оприлюднили щорічний звіт по Україні
ПАРЄ вітає програму реформ, яка реалізується в Україні, разом з тим рекомендує виконати рекомендації Венеціанської комісії щодо Закону України “Про освіту”, а також прискорити процес боротьби з корупцією для отримання відчутних результатів.

Про це йдеться у річному звіті Моніторингового комітету ПАРЄ, оприлюдненому сьогодні у ПАРЄ.

«Асамблея вітає позитивні зміни і прогрес, досягнутий протягом звітного періоду в ряді країн... В Україні - амбітна програма реформ, прийнята після Революції Гідності, незважаючи на складні обставини, які є результатом російської агресії на сході України і незаконної анексії Криму», - йдеться у документі.

У розділі того, що викликало занепокоєння щодо України вказано, що це посилення політичної риторики після подій Євромайдану і російської агресії на сході України, також поляризація роботи ЗМІ, недостатньо збалансоване співвідношення між офіційною мовою і мовами національних меншин в новому освітньому законі, корупція, яка підриває довіру суспільства до політичної і судової систем.

«Асамблея закликає українське керівництво в повному обсязі виконати рекомендації Венеціанської комісії щодо ЗУ "Про освіту"; підвищити темпи реформ з метою боротьби з повсюдною корупцією в країні і забезпечити, щоб ці реформи дали відчутні та конкретні результати», - вказано в документі.

Виступаючи після заслуховування звіту віце-президент ПАРЄ Володимир Ар’єв наголосив, що у минулому році Україна виконала безпрецедентну кількість рішень ЄВПЛ, здійснює масштабні реформи, не дивлячись на війну на сході та анексію Криму. Він також закликав ПАРЄ бути обачними у тих сигналах, які посилають Росії.

«Ми можемо відправити неправильний сигнал Росії, там можуть подумати, що ми не реагуємо на анексію Криму та агресію на сході України... Надіюся, ми проявимо мудрість і не дозволимо реалізувати ті кроки, які хоче вжити Російська Федерація», - наголосив Ар’єв.

Як відомо, у 2016 році Парламентська асамблея Ради Європи в ухваленій резолюції згадувала Україну серед низки інших країн-членів РЄ через наявну корупцію судових органів та закликала владу вжити надзвичайних заходів з викорінення цього явища.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.