Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чекісти призначили чергового “шпигуна”

Імперія «Совок» 4663 перегляди

Опубліковано - 12.02.2018 20:44 | Всі новини | Версія для друку

Чекісти призначили чергового “шпигуна”
Чекісти призначили чергового “шпигуна”
Співробітники ФСБ Росії в Криму затримали в Сімферополі громадянина України за підозрою в шпигунстві. Як повідомила російська ФСБ, чоловіка затримали у неділю, 11 лютого.

На сайті російського відомства повідомляють, що чоловіка на ім’я Давиденко Костянтин Олександрович затримали в неділю, 11 лютого.

Його звинуватили у тому, що він "цілеспрямовано збирав і передавав спецслужбам України відомості про діяльність частин і з’єднань Федеральної служби військ Національної гвардії Росії", а також інформацію про співробітників ФСБ.

В українському МЗС повідомили ВВС Україна, що перевіряють цю інформацію.

В управлінні Верховного комісара ООН з прав людини заявили про суттєве погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму. Про це йдеться у тематичній доповіді ООН, яку оприлюднили 25 вересня 2017.

За даними ООН, у Криму "зафіксовані тяжкі порушення прав людини, як свавільні арешти й затримання, насильницькі зникнення, жорстоке поводження, катування і щонайменше одна позасудова страта".



Інші "диверсанти" та "шпигуни"

У вересні 2017 року ФСБ Росії у Сімферополі затримала громадян Російської Федерації Сухоносову Ганну Станіславівну і Долгополова Дмитра Олександровича. У ФСБ вважають, що "ці особи збирали та передавали спецслужбам України відомості про діяльність частин і з’єднань Чорноморського флоту, які становлять державну таємницю".

У серпні 2017 року ФСБ повідомляла про затримання в Криму агента Служби безпеки України Геннадія Лимешка.

Російська сторона вважає, що він за завданням СБУ мав пошкодити лінії електропередач (ЛЕП) у Судаку, спричинити обвал гірських порід на автомобільну трасу Судак-Новий Світ, а також підпалити ліс і один з об’єктів комунального господарства в районі селища Рибаче.

Окрім того, у липні 2017 року Київський районний суд Сімферополя засудив до 3,5 років колонії Олексія Стогнія, який проходив у справі "кримських диверсантів". Його затримали восени 2016 року за підозрою в роботі на українську військову розвідку.

Затримані за цією ж справою Андрій Захтей і Євген Панов заявляли, що після затримання їх катували. У липні з’явилася інформація, що Захтей і ще один обвинувачений - Дмитро Штибліков - пішли на угоду зі слідством і визнали провину. Вироків Захтею, Панову і Штиблікову ще немає.

Також у липні 2017 до 12 років колонії був засуджений 61-річний громадянин України Олексій Сизонович. Його визнали винним у підготовці теракту, незаконному обігу вибухових пристроїв та незаконному перетині кордону Росії.

Ще раніше, у листопаді 2016 року, у Криму затримали колишнього службовця штабу Чорноморського флоту Леоніда Пархоменка. Як стверджувала ФСБ, за завданням української розвідки він збирав секретні дані про його діяльність.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.