Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


14 країн ЄС і Україна висилають російських дипломатів через “справу Скрипаля”

Світ навколо нас 4203 перегляди

Опубліковано - 26.03.2018 18:15 | Всі новини | Версія для друку

14 країн ЄС і Україна висилають російських дипломатів через “справу Скрипаля”
14 країн ЄС і Україна висилають російських дипломатів через “справу Скрипаля”
У МЗС Німеччини заявили, що висилають чотирьох російських дипломатів через справу про отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля. Про аналогічний крок повідомили і в низці інших держав ЄС, а також в Україні.

Низка країн Євросоюзу в понеділок, 26 березня, одночасно заявили, що висилають російських дипломатів у зв’язку зі справою про отруєння у Великобританії колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Загалом йдеться про 14 країн Євросоюзу, заявив президент Європейської Ради Дональд Туск у болгарському місті Варна, повідомляє агентство Reuters. При цьому він зазначив, що не виключає подальших видворень й інших заходів найближчими днями.

Зокрема, Німеччина заявила, що вислає з країни чотирьох російських дипломатів. "Видворення дипломатів є сильним сигналом солідарності з Великобританією, а також сигналізує рішучість федерального уряду не залишати без відповіді напади на наших найближчих партнерів і союзників", - йдеться в заяві міністерства закордонних справ ФРН.

Цього ж дня про видворення чотрирьох російських дипломатів оголосила Франція. З Італії вишлють двох дипломатів РФ, з Данії - також двох, з Польщі - чотирьох, з Литви та Чехії - по три особи. Про видворення російських дипломатів повідомили і в низці інших європейських держав. Водночас цього ж дня США також заявили, що висилають 60 "співробітників російських спецслужб".

Україна також підтримує Лондон

Як заявив цього ж дня український президент Петро Порошенко, Київ також приєднався до цих заходів. "У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Великобританія) Україна у дусі солідарності з нашими британськими партнерами та трансатлантичними союзниками, й в координації з країнами ЄС, ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися", - написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, колишній полковник Головного розвідувального управління Генштабу (ГРУ) Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними 4 березня в британському Солсбері. Згідно з висновками слідства, вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною типу "Новачок", розробленою в СРСР. У 2006 році Скрипаля засудили в Росії до 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь британської розвідки. У 2010 році він отримав притулок у Великобританії в рамках великомасштабного обміну шпигунами між США й РФ.

Ситуація навколо отруєння екс-шпигуна призвела до дипломатичного конфлікту між Лондоном і Москвою. Уряд Великобританії нещодавно вирішив видворити 23 російських дипломатів, на що Росія відповіла видворенням з країни 23 дипломатів Великобританії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.