Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейську солідарність проявили не всі

Світ навколо нас 4370 переглядів

Опубліковано - 27.03.2018 13:17 | Всі новини | Версія для друку

Європейську солідарність проявили не всі
Європейську солідарність проявили не всі
11 країн ЄС досі не приєдналися до інших держав-членів у рішенні вислати російських дипломатів на знак солідарності з Великою Британією, декілька, ймовірно, все ж ухвалять відповідні рішення у найближчі кілька днів.

Як пише брюссельське видання EUobserver, у вівторок список з 11 країн включає Австрію, Бельгію, Болгарію, Кіпр, Грецію, Ірландію, Люксембург, Мальту, Португалію, Словаччину та Словенію.

Деякі держави, стверджує видання, приєднаються до більшості країн ЄС у найближчі дні.

Бельгія досі зважує, кого зі 140 російських дипломатів, акредитованих при двосторонній місії в країні та посольствах ЄС і НАТО, можна вислати.

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковні у понеділок пообіцяв "вжити відповідних заходів", щоб "проявити солідарність з найближчим сусідом", пізніше у вівторок.

МЗС Словаччини заявило, що на подальші кроки, які країна готова розглянути, впливатиме "розвиток ситуації, а також відповідь Росії на заклики країн ЄС".

Португалія не планує висилати росіян, заявляючи, що надає перевагу спільним діям на рівні 28 країн ЄС, а не двостороннім крокам.

Інші країни ЄС, які мають міцні зв’язки з Москвою, також заявили, що не мають наміру висилати російських дипломатів.

Австрія вважає, що як нейтральна країна повинна стати мостом між РФ і Заходом, та зберегти контакти з росіянами. До австрійської правлячої коаліції входить крайня права Партія свободи, яка підписала угоду про співпрацю з правлячою російською партією "Єдина Росія".

Мальтійський уряд, який заробив сотні мільйонів євро на продажах паспортів ЄС багатим росіянам, заявив, що не видворятиме дипломатів РФ, тому що дипломатична місія Мальти у Москві дуже мала, а "будь-яка відповідь Росії фактично припинить дипломатичні відносини".

Болгарія, яка має міцні ділові зв’язки з російськими фірмами, вказала на те, що вона зараз головує у ЄС, тому повинна підтримувати нейтралітет.

Греція, де у правлячу коаліцію також входить проросійська крайня права партія "Незалежні греки", заявила, що ніколи не буде запроваджувати санкції проти постійного члена Ради безпеки ООН, і що вона хотіла б отримати більше доказів того, що сталося у Великій Британії. Кіпр, чиї банки тримають мільярди євро російських грошей та який теж продає паспорти ЄС багатим росіянам, наслідував цей приклад.

Міністр закордонних справ Словенії Карл Ержавец заявив в понеділок, що занадто рано приймати будь-які рішення, тому що спершу необхідно з’ясувати, що саме сталося у Великій Британії.

Угорщина, яка теж вважається проросійською, все ж вирішила вислати одного російського дипломата через атаку в Солсбері.

За останніми даними, вже 24 країни світу висилають російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку в Солсбері у Великій Британії, зокрема - 17 країн ЄС, Україна, Канада, США, Албанія, Македонія, Норвегія та Австралія.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.