Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Британські хіміки не назвали країну, звідки походить “Новачок”

Світ навколо нас 4065 переглядів

Опубліковано - 3.04.2018 22:39 | Всі новини | Версія для друку

Британські хіміки не назвали країну, звідки походить “Новачок”
Британські хіміки не назвали країну, звідки походить “Новачок”
Фахівці британської хімічної лабораторії Портон-Даун підтвердили, що російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку отруїли речовиною класу “Новачок”. Втім, вони не стали встановлювати країну походження речовини.

В інтерв’ю телеканалу Sky News керівник лабораторії Гері Ейткенхед зазначив, що для встановлення країни походження недостатньо лише хімічного аналізу - необхідні й інші дані, в тому числі ті, що ґрунтуються на інформації від розвідки.

"Ми не встановили конкретне джерело, але ми надали наукову інформацію уряду, який, у свою чергу, використав інші джерела, щоб дійти до висновку, до якого дійшов", - пояснив він.

Пан Ейткенхед зазначив, що вчені змогли визначити отруту, застосовану проти Скрипаля, як бойову отруйну речовину нервово-паралітичної дії типу "Новачок".

"Це була бойова отруйна речовина, але говорити, де саме її виробили - ось це вже не наша робота", - наголосив він.

Керівник лабораторії також зазначив, що виготовлення такої речовини передбачає наявність надзвичайно високих технологій, які доступні тільки на об’єктах державного рівня.

За словами пан Ейткенхеда, проти речовин класу "Новачок" не існує антидоту.

Він не став коментувати питання наявності речовини у Росії, та відкинув можливість того, що Сергія та Юлію Скрипалів могли отруїти за допомогою "Новачка" з лабораторії Портон-Даун.

"Це неможливо, щоб щось таке могло бути вироблено в нашій лабораторії або залишити її стіни", - заявив Ейткенхед.

У середу Організація із заборони хімічної зброї має зібратися на спеціальну зустріч у Гаазі. Зустріч пройде за зачиненими дверима на прохання російського представника при організації Алєксандра Шульгіна.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.