Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Підсумки ракетної атаки на Сирію

Світ навколо нас 4212 переглядів

Опубліковано - 14.04.2018 19:43 | Всі новини | Версія для друку

Підсумки ракетної атаки на Сирію
Підсумки ракетної атаки на Сирію
У ніч на суботу в військовому відомстві США повідомили, що в ході атаки на об’єкти в Сирії головними цілями стали три «мішені», безпосередньо пов’язані з виробництвом і застосуванням хімічної зброї.

Всього під час короткострокової операції американські, французькі і британські сили випустили понад 120 ракет.

У числі основних мішеней виявилися об’єкти, розташовані в Дамаску, а також в місті Гомс, приблизно за 100 кілометрів на північ від столиці.

В ході брифінгу в Пентагоні глава Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Джозеф Данфорд повідомив, що першою метою став «військовий науково-дослідний центр, розташований в межах міської межі Дамаска ... де досліджувалися технології, пов’язані зі створенням, виробництвом і випробуванням хімічної і біологічної зброї».

Ще дві мети були розташовані неподалік від Гомса. Це сховище хімічної зброї на захід від міста - за даними американських військових саме там зберігаються основні запаси зарину, що використовується режимом, а також ще один військовий об’єкт, «що включає в себе як сховище хімзброї, так і командний пункт, що має важливе значення».

У Пентагоні поки що не повідомляють, які саме сили були використані в ході операції. За словами генерала Джозефа Данфорда, в акції були задіяні як морські, так і повітряні сили США, Франції і Великобританії.

Пізніше представник американського військового відомства уточнив, що в операції брали участь як мінімум один американський бойовий корабель, що знаходиться в Червоному морі, а також стратегічні бомбардувальники B-1.

Державне телебачення Сирії повідомило, що в ході нальоту сили ППО збили 13 ракет в передмісті Дамаска Аль-Кисва.

Відповідаючи на запитання журналістів в Пентагоні, генерал Данфорд підтвердив, що спроби збити ракети коаліції дійсно були зафіксовані. При цьому міністр оборони США Джим Маттіс підкреслив, що йому не відомо про будь-які втрати у сил США.

У Пентагоні також заявили, що поки що не отримали інформації «про будь-яку активністьі з боку Росії» у відповідь на ракетний удар коаліції.

«Метою наших заходів цього вечора є встановлення сильного фактору стримування проти виробництва, поширення та використання хімічної зброї. Ми готові підтримувати цю відповідь, поки сирійський режим не припинить використання заборонених хімічних речовин», – заявив президент Трамп у Білому домі ввечері 13 квітня, оголосивши про те, що «точні удари», завдані по сирійських військових об’єктах, які використовувалися для виробництва хімічної зброї, є спільною відповіддю США, Франції та Великої Британії.

«У 2013 році президент Путін та його уряд обіцяли світові, що вони гарантують ліквідацію сирійської хімічної зброї. Нещодавня атака Асада та сьогоднішня реакція – прямий результат нездатності Росії дотриматися цієї обіцянки. Росія повинна вирішити, чи продовжить цей темний шлях, чи об’єднається з цивілізованими націями як сила стабільності та миру», – додав президент США.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.