Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США готують українських військових до боїв на передовій в «гібридній війні» з Росією

Війна з Росією (АТО) 3947 переглядів

Опубліковано - 8.05.2018 14:14 | Всі новини | Версія для друку

США готують українських військових до боїв на передовій в «гібридній війні» з Росією
США готують українських військових до боїв на передовій в «гібридній війні» з Росією
Телеканал CBS News розповів про американську допомогу у навчанні особового складу ЗСУ.

Сценарій: Напад із-засідки в замерзлому сосновому лісі. Підтримувані Росією сепаратисти напали зненацька на групу українських військових. У хаосі, українські сили, заховавшись у лісі, починають стріляти у відповідь.

Але українські воїни використовували холості патрони. Цим разом, це було військове навчання, кероване збройними силами США. Проте, українські військовослужбовці, які брали участь у тренуванні, невдовзі вирушатимуть на справжню передову.

Про це розповідає Голлі Вільямс у сюжеті для CBS News.

Сполучені Штати підтримують свого союзника – Україну – у війні проти підтримуваних Росією бойовиків, які від 2014 року захопили контроль над певними територіями в східній Україні. Внаслідок конфлікту, за деякими даними, загинуло понад 10 тисяч осіб.

Військовослужбовці з Національної гвардії штату Нью-Йорк проводили навчання на військовому полігоні на заході України.

Підполковник армії США Вільям Мирфі перебуває в Яворові від листопада. Він сказав CBS News, що українці не мають потрібного їм устаткування, але незважаючи на те - дають собі раду, і то досить добре.

Сполучені Штати посилюють свою підтримку України, зазначає Голлі Вільямс, вказавши на постачання цього місяця більше 200 протитанкових ракет «Джевелін».

«Вони переймають від нас найновіший досвід гібридної війни з Росією», - заявив президент України Петро Порошенко. «Від них ми вчимося вироблення повноцінної стратегії та розробки тактики, що посилює ефективність української армії».

Порошенко хоче більше зброї від США, та миротворців ООН. Україна стоїть на передовій нової «холодної війни» з Росією, - твердить Порошенко.

«Вони прагнуть повернення до часів Радянського Союзу», - заявив український президент, додавши, що «Путін, який у понеділок склав присягу на четвертий термін на посаді президента Росії, хоче знову завоювати Україну і відбудувати «Російську імперію».

Україна каже, що тисячі росіян воюють на Донбасі, пліч-о-пліч з бойовиками-сепаратистами. Москва, натомість, заперечує свою причетність до цього конфлікту.

Полковник Денніс Ділі, який очолює групу американських військових, які проводять навчання в Україні, також згадує період «холодної війни». Українці використовують танки радянських часів – танки, які російський ворог застосовував, коли Ділі служив в армії США в Європі у 1980-х роках.

«Холодна війна» закінчилася у 1991 році, однак тепер небезпечний конфлікт в Україні призводить до загострення протистояння між Заходом та Росією, - пише Голлі Вільямс у сюжеті для CBS News.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.