Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: епіцентр активності за минулу добу - на лінії 1-го АК

Війна з Росією (АТО) 3776 переглядів

Опубліковано - 11.05.2018 16:03 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: епіцентр активності за минулу добу - на лінії 1-го АК
Ситуація на фронті: епіцентр активності за минулу добу - на лінії 1-го АК
Ситуація в районі проведення Операції об’єднаних сил не зазнала суттєвих змін і лишається складною.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Бойові дії тривали переважно на Донецькому напрямку, в районах населених пунктів Зайцеве, Новозванівка, Авдіївка, Піски. Напруженою ситуація була в районі населеного пункту Попасна, що на Луганщині, та в Широкине на Маріупольському напрямку. У зазначених районах впродовж доби тривали активні бойові дії.

Противник, не дотримуючись міжнародних угод, 55 разів порушував режим припинення вогню, відкриваючи по наших позиціях прицільний вогонь. З них 15 разів застосовував важке озброєння. Підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь та вели активну оборону.

Російсько-терористичні окупаційні війська, зухвало порушуючи Мінські домовленості, відкрили вогонь зі 152 мм артилерії по району відведення озброєнь, передбаченого мінськими домовленостями, який знаходиться на значній відстані від лінії зіткнення.

Внаслідок обстрілу зайнялися вогнем лісові угіддя. Пожежу локалізують чергові пожежні підрозділи ДСНС та Об’єднаних сил. Мирне населення, на щастя, не постраждало.

Найбільш активні бойові дії тривали в районі Авдіївської промзони. За даними розвідки, противник під час спроби штурмових дій наших позицій зазнав втрат: двох окупантів було знищено, ще трьох поранено.

Під час бойових дій троє наших захисників минулої доби зазнали легких осколкових поранень. Наразі пораненим надано кваліфіковану медичну допомогу у госпіталі.

Поточної доби, 11 травня, втрат немає. Вночі російсько-терористичні війська відкривали лише турбуючий вогонь зі стрілецької зброї, утримуючись від активних дій.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

В усіх контрольних пунктах в’їзду-виїзду, порівняно з попередньою добою, пасажирсько-транспортний потік зменшився. Загалом через КПВВ прослідувало на підконтрольну Україні територію понад 20 тисяч осіб та близько 3,5 тисяч транспортних засобів. 23 особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування. КПВВ працювали без зупинок.

Нарядами Державної прикордонної служби України спільно з представниками Державної фіскальної служби, що діють у складі Об’єднаних сил, під час перевірки транспортних засобів на КПВВ за добу виявлено 2 тайники, вилучено один вибуховий пристрій, товарів на суму понад 26 тисяч гривень, що незаконно переміщували через КПВВ.

Також, в пункті пропуску «Мілове» співробітники Держприкордонслужби затримали громадянина України, який перебував у розшуку за грабіж. Наразі підозрюваного передано співробітникам Національної поліції в Луганській області.

Слід зазначити, що на території Донецької та Луганської областей тривають оперативно-профілактичні заходи з протидії незаконному зберіганню зброї, вибухівки та боєприпасів.

Представниками Національної поліції за минулу добу вилучено 2 гранати РГД-5, 700 набоїв калібру 7,62, 460 набоїв калібру 5,45.

Небезпечні предмети вилучено та направлено на експертизу.

Військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил під час несення служби на блокпостах затримано трьох осіб. Двоє були активними учасниками незаконних збройних формувань, а третій тривалий час перебував у розшуку за скоєння важких злочинів. Затриманих передано Національній поліції України. Тривають слідчі дії.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва об’єднаних сил організовано доставку адресної гуманітарної допомоги від волонтерів малозабезпеченим сім’ям у населеному пункті. Попасна. Також здійснено супровід представників міжнародної організації “ACTED” до Авдіївки з метою відновлення пошкодженої і зруйнованої інфраструктури.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.