Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські 1-й і 2-й АК 8-ї армії минулої доби обмежилися атаками за підтримки мінометів

Війна з Росією (АТО) 3861 перегляд

Опубліковано - 29.05.2018 18:26 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські 1-й і 2-й АК 8-ї армії минулої доби обмежилися атаками за підтримки мінометів
Ситуація на фронті: російські 1-й і 2-й АК 8-ї армії минулої доби обмежилися атаками за підтримки мінометів
За минулу добу, 28 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил активні бойові дії тривали з найбільшою інтенсивністю в районах населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Водяне, Широкине.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Підрозділи Об’єднаних сил відбивали атаки противника та вели вогонь у відповідь.

Минулої доби, 28 травня, російсько-окупаційні війська 37 разів порушували режим тиші. З них 9 разів застосовували міномети калібру 82 та 120 мм.

Порівняно з попередньою добою, противник дещо зменшив застосування важкого озброєння, та водночас вдався до збільшення інтенсивності ведення снайперського вогню. Об’єднаними силами невідкладно вжито контр снайперські заходи. Так, протягом минулої доби було припинено діяльність двох снайперських пар противника, що діяли на Маріупільському та Донецькому напрямках.

На одному з небезпечних напрямків, на підступах до Мар’їнки, підлеглі старшого сержанта Андрія Бондаря, вміло використовуючи маневр вогнем, протягом доби тричі відбивали атаки ворога. На намагання противника знищити опорний пункт Об’єднаних сил, підлеглі Андрія Бондаря вчасно та приховано переміщувалися в межах опорного пункту та зосередженим вогнем знищували противника.

За вмілі дії з керування підпорядкованим підрозділом, сміливість та рішучість, старшого сержанта Андрія Бондара та його підлеглих представлено до нагород.

Під час бойових дій, 28 травня, шість наших військовослужбовців отримали поранення, їх невідкладно евакуйовано до шпиталів.

Російсько-окупаційні війська тричі здійснили теракти проти мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права.

Так, близько 5 години ранку 28 червня окупанти обстріляли з гранатомету населений пункт Чермалик. Близько 12 години, прикриваючись житловими кварталами Горлівки, вели обстріл з міномету по селищу Залізне, внаслідок чого загинула 15-річна дитина.

Близько 15-ї години терористи відкрили вогонь по населеному пункту Південне, завдавши осколкових поранень мирному мешканцю.

За фактами обстрілів мирних населених пунктів російсько-окупаційними військами відкрито кримінальні провадження.

Поточної доби, станом на 11-ту годину, втрат наших військ немає. За даними розвідки, трьох окупантів знищено та п’ятьох поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулого тижня військовослужбовці Національної гвардії України, зі складу Об’єднаних сил, на блокпостах перевірили понад 16 тисяч автомобілів та близько 25 тисяч громадян.

У результаті проявленої пильності, гвардійці затримали 10 громадян за підозрою в порушені українського законодавства. Серед них 5 осіб затримано за підозрою у вчинені кримінальних правопорушень, 3-х громадян – за підозрою участі в незаконних збройних формуваннях російсько-терористичних військ. Окрім цього, ще 2 особи затримано за вчинення адміністративних правопорушень.

Підрозділи Національної поліції України, що діють у складі Об’єднаних сил, 28 травня, в районі населеного пункту Залізне, зі сторони Горлівки, затримали цивільний автомобіль, водій якого намагався перевезти з тимчасово окупованої території тютюнові вироби.

Командування Об’єднаних сил продовжує роботу щодо припинення незаконного переміщення товарів через лінію зіткнення, та закликає громадян надавати до компетентних органів інформацію, яка стане в нагоді у боротьбі зі злочинністю.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 20 тисяч осіб та близько 4 тисяч транспортних засобів. 26 особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Вчора військовослужбовцями Об’єднаних сил доставлено гуманітарну допомогу від волонтерів для малозабезпечених сімей та дітей з особливими потребами населеного пункту Валуйське, забезпечено безперешкодну діяльність робочої бригади Донецькобленерго для проведення аварійно-відновлювальних робіт в населених пунктах Волноваського району.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.