Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Литовські водії повстали проти євросоюзівської гей-толерантності

Світ навколо нас 10275 переглядів

Опубліковано - 17.05.2007 05:03 | Всі новини | Версія для друку

Сумнівні європейські цінності - не до вподоби литовцям
Сумнівні європейські цінності - не до вподоби литовцям
Водії в литовському місті Каунас відмовилися возити пасажирів у тролейбусах, обклеєних закликами до терлячості стосовно чоловіків і жінок нетрадиційної сексуальної орієнтації.

Альгірдас Крівіцкас, директор тролейбусної компанії міста Каунас, сказав, що його працівники різко відреагували на оголошення: “Гомосексуаліст може працювати в поліції” і “Лесбіянка може викладати в школі”.

Водії відмовилися виїжджати в місто на тролейбусах з такими оголошеннями, і їх довелося прибрати.

"Деякі водії бояться, щоб люди не стали займатися вандалізмом у тролейбусах, а інші не хочуть, щоб над ними сміялися друзі", - сказав Крівіцкас.

Консервативні настрої сильні в колишніх країнах соцтабору. Гей-парад, проведений у столиці сусідньої Латвії - Ризі, - щороку викликає критику.

Володимир Сімонко, президент Ліги гомосексуалістів Литви, що замовив оголошення, заявляє, що хотів цим закликати людей до діалогу.

"Це похмура ситуація. Таке відношення змушує гомосексуалістів емігрувати з Литви", - сказав він.

Дві третини засобів, використаних для пропаганди терплячості до педерастів, надходять з Євросоюзу, а решта фінансування ведеться урядом Литви.

Цього року в Литві відкриється Європейський інститут рівності статей. У Брюсселі прес-аташе Єврокомісії повідомила, що чиновники Євросоюзу "дуже шкодують, що цей проект не може бути доведено до кінця". "Етнокультурні розходження людей - ключова цінність Євросоюзу, але щоб ми могли шанувати їх, потрібно спочатку навчитися пам’ятати, що вони існують", - сказала Катаріна фон Шнурбайн.

За матеріалами Reuters.com
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.