Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МЗС України вимагає від Росії допуску омбудсмена до Сенцова та Балуха

Політика 5078 переглядів

Опубліковано - 25.06.2018 16:59 | Всі новини | Версія для друку

МЗС України вимагає від Росії допуску омбудсмена до Сенцова та Балуха
МЗС України вимагає від Росії допуску омбудсмена до Сенцова та Балуха
Міністерство закордонних справ України звернулося до Росії з вимогою невідкладно забезпечити зустріч уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з утримуваними Москвою громадянами України.

«Надіслали термінову ноту РФ щодо забезпечення безперешкодного допуску омбудсмена України Денісової до українських політв’язнів в РФ. В першу чергу вимагаємо від РФ доступу до тих, хто голодує і перебуває у тяжкому стані – до Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших», – вказала речниця МЗС України Мар’яна Беца у Twitter.

Денісова 25 червня нагадала російській колезі Тетяні Москальковій, що «ще в суботу, 23 червня, відправила лист до Уповноваженого РФ з двома планами щодо відвідання громадян України і РФ, які утримуються у виправних установах України та Російської Федерації». «Жодної відповіді так і не отримала», – вказала український омбудсмен.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова вже не вперше вимагає від Росії терміново надати їй доступ до українських громадян, яких утримують у Росії й анексованому нею Криму.

Олег Сенцов від 14 травня голодує в російській колонії з вимогою звільнення всіх українських політв’язнів у Росії.

22 червня Денісова з посиланням на слова адвоката Дмитра Дінзе повідомляла, що Сенцов у поганому стані, дуже блідий, мало рухається, майже не встає з ліжка.

Володимир Балух, ув’язнений в анексованому Росією Криму, продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

На фотографіях, зроблених на засіданні підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму 22 червня, видно, що Володимир Балух значно втратив у вазі. Адвокат Ольга Дінзе повідомляла, що український активіст за час голодування втратив понад 30 кілограмів ваги.

У цілому в Росії і анексованому Криму, за даними правозахисників, утримують близько 70 українських політв’язнів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.