Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цушко та Черновецький виганяють українську книгу з Майдану на вимогу “Партії регіонів”

Національне питання Регіон: м.Київ 7759 переглядів

Опубліковано - 17.05.2007 05:50 | Всі новини | Версія для друку

Національна символіка на Майдані Незалежності почала продаватися ще до визнання Незалежності
Національна символіка на Майдані Незалежності почала продаватися ще до визнання Незалежності
Такого беззаконня і презирливого ставлення до національної культури влада не демонструвала навіть при Кучмі.

До прес-служби Громадянської кампанії ПОРА надійшла інформація про рішення Київської влади заборонити продаж українських книг, музики та національної символіки на Майдані Незалежності.

Як повідомили підприємці, котрі вже не один рік (а хто й десятки років) працюють на Майдані, зранку 16 травня, правоохоронцями було заблоковано територію біля Головпоштамту. Продавцям представники влади пояснили, що згідно рішення київської мерії, торгівлю українськими книжками та сувенірами відтепер на цьому місці заборонено, а у тих, хто все ж наважиться зайняти звичне місце для торгівлі – негайно конфіскують увесь товар без попередження.

Цікаво, що жодного офіційного документу про заборону продавати атрибути української культури на головній площі країни міліціянти так і не надали. Схоже, вони самі сумніваються в законності своїх дій. Однак в мерії ПОРІ та підприємцям пояснили, що таким чином влада реагує на заяву одного з народних депутатів-регіоналів розпущеного парламенту.

«Для нас події сьогоднішнього дня стали шокуючими. Такого беззаконня і презирливого ставлення до національної культури влада не демонструвала навіть при Кучмі. Вже багато років киянам відомо що це місце – мало не єдине в Києві, де можна придбати якісну українську музику чи літературу. Сьогодні мерія і міліція хочуть позбавити цього як мешканців міста, так і його гостей. – так прокоментував події 16 травня один з підприємців, що працюють на Майдані Сергій.

Самі ж продавці української книги рішуче налаштовані захищати свої права. Найближчими днями підприємці планують провести в столиці низку акцій протесту проти чергового беззаконня київської влади та МВС. Громадянська кампанія ПОРА уважно спостерігатиме за розвитком подій і повідомлятиме про подальший перебіг конфлікту на сторінках нашого сайту.

Прес-служба Громадянської кампанії ПОРА
Андрій Качор (8 067 538 90 45)
press[at]poramail.com
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.