Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: росіяни не припиняють обстрілів

Війна з Росією (АТО) 4335 переглядів

Опубліковано - 26.07.2018 15:46 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: росіяни не припиняють обстрілів
Ситуація на фронті: росіяни не припиняють обстрілів
Упродовж минулої доби, 25 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил противник 24 рази відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 1 раз із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомив прес-центр ООС.

На Луганському напрямку ворог вів вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших позиціях в районі Кримського. Крім цього окупанти вчергове здійснили провокацію на ділянці розведення біля Станиці Луганської, обстрілявши підрозділ Об’єднаних сил зі стрілецької зброї. Слід відзначити, що обстріл був прицільним, проте нетривалим. Таким чином ворог знову порушив рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сторін, демонструючи своє небажання залишати вигідні позиції на цій ділянці.

У районах Новолуганського та Луганського, що на Світлодарському напрямку, окупанти застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Слід зазначити, що вказані провокації відбулися у нічний час, та велися з житлових кварталів населених пунктів Калинівка та Доломітне.

На Горлівському напрямку ворог вкотре вдався до ведення вогню по приватним будівлям населеного пункту Південне з станкового протитанкового гранатомету. Для припинення вогню противником підрозділ, що обороняє цей населений пункт, вживав заходів щодо придушення його вогневих засобів. Внаслідок цього за декілька хвилин на Горлівському напрямку режим тиші був повністю відновлений.

У цілому на Півночі відмічається зниження вогневої активності противника на Світлодарському та Горлівському напрямках. Разом з тим, зберігається напруження на Луганському напрямку. Втрат особового складу та озброєння на Північному напрямку не допущено.

На Донецькому напрямку російські окупанти застосовували озброєння БМП, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Вогневого впливу зазнали позиції наших військ поблизу населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Опитне, Пісків та Богданівка. Зокрема, захисників Авдіївки ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля Опитного російські окупанти вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї. Також в районі населеного пункту Піски окупанти застосували міномет 120 калібру, а біля Богданівки – озброєння БМП.

З настанням темної пори доби ворог активізувався поблизу населеного пункту Мар’їнка, там наші захисники були обстріляні з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. В результаті ворожих обстрілів двох наших військовослужбовців на Донецькому напрямку було поранено.

У зв’язку з веденням вогню противником по наших позиціях, Об’єднані сили проводили перевірку розрахунків чергових вогневих засобів, у тому числі і колективної зброї безпосередньо на бойових позиціях. Відпрацьовувались питання ведення зосередженого вогню, а також вогню по окремих цілях.

Упродовж минулої доби противник 8 разів порушував режим припинення вогню на Маріупольському напрямку. Захисників Павлополя російські окупанти обстрілювали з станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та зенітної установки "ЗУ-23". В районі населених пунктів Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине ворог відкривав вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед особового складу та техніки на Маріупольському напрямку немає.

Противник знову активізував ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 6 випадків прольоту ворожих БПЛА, три з яких ідентифіковано як «Орлан-10» і один – як «Тахіон» російського виробництва. Вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України із заходом на територію України. Чергові вогневі засоби ППО приводились у бойову готовність повна. Вживалися заходи щодо придушення діяльності БПЛА засобами радіоелектронної боротьби.

За даними розвідки, з причин систематичного порушення режиму припинення вогню, один окупант загинув та троє дістали важких поранень.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 5 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Лебединського, Водяного та Гнутового. Втрат серед наших воїнів немає.

Об’єднані сили дотримуються умов перемир’я, здійснюють заходи з розвідки та укріплення бойових позицій. У районах відведення та на дозволених ділянках проводяться заходи підготовки підрозділів.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Об’єднані сили продовжують реалізовувати рішення Командувача Об’єднаних сил щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так минулої доби військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил затримали чотирьох громадян за підозрою у співпраці з незаконним збройним формуванням так званою «ДНР».

Затримання осіб відбулися на блокпостах поблизу Валер’янівки, Благодатного, Зорі та Маріуполя Донецької області. Громадян було передано співробітникам Національної поліції. Проводяться слідчі дії.

За минулу добу правоохоронцями вилучено з незаконного обігу: 19 набоїв калібру 7,62 мм, 2 набої калібру 5,45 мм, 423 гр. марихуани, 910 кущів коноплі та 2 мл. опію ацетилованого.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 24 тисячі осіб та понад 3 тисячі транспортних засобів. 10 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Зокрема вчора працівниками Державної прикордонної служби на КПВВ «Новотроїцьке», під час перевірки паспортного документа громадянки України виявлено підроблені печатку та підписи представників Державної міграційної служби з використанням кліше. Громадянку та паспортний документ передано співробітникам Національної поліції.

Минулої доби, в рамках допомоги місцевому населенню Донбасу, військовослужбовці Об’єднаних сил, від волонтерських організацій, доставили одяг, дитячі іграшки, продукти харчування малозабезпеченим та багатодітним сім’ям у селище Попасна та в інтернат у селище Новожеланне.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.