Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті загострюється

Війна з Росією (АТО) 3937 переглядів

Опубліковано - 23.08.2018 18:12 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті загострюється
Ситуація на фронті загострюється
Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил мала ознаки до загострення на Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське та Старогнатівки на Донецькому напрямку. Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Противник збільшив інтенсивність застосування важкого озброєння, особливо артилерійських систем.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Загострення ситуації, ймовірно, пов’язано з активізацією дій окупантів напередодні державних свят в Україні. Разом з тим ситуація повністю контрольована Об’єднаними силами.

Всього за минулу добу, 22 серпня, противник 24 рази відкривав вогонь по наших позиціях. Відмічено застосування противником артилерії калібру 122 міліметри, мінометів та озброєння бойових машин піхоти.

На Луганському напрямку в районі Станиці Луганської російські окупаційні війська здійснили провокацію, відкривши вогонь по одній з позицій Об’єднаних сил зі стрілецької зброї. Обстріл був нетривалий, проте підрозділ, що обороняється, застосовував чергові вогневі засоби для припинення вогню противника.

Ворог продовжує загострювати ситуацію поблизу населеного пункту Кримське. Використовуючи озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а також заборонені Мінськими угодами міномети 120 калібру, ворог намагався завдати втрат підрозділам, що виконують завдання у смузі забезпечення. Об’єднані сили для подавлення вогню противника застосовували чергові вогневі засоби.

На Попаснянському напрямку російські окупаційні війська вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї здійснили обстріл наших позицій біля населеного пункту Катеринівка. Завдяки ефективному застосуванню чергових вогневих засобів провокації противника вдалося зупинити. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил на цьому напрямку не було.

На Світлодарському та Горлівському напрямках протягом минулої доби вогневої активності ворога не спостерігалося.

На Донецькому напрямку активність ворога відмічена поблизу населених пунктів Опитне, Піски, Мар’їнки та Старогнантівки.

Біля населеного пункту Опитне противник обстріляв позиції наших військ зі станкового протитанкового гранатомету. Двічі російсько-окупаційні війська з різних мікрорайонів окупованого Донецька обстрілювали позиції Об’єднаних сил поблизу селища Піски, застосувавши при цьому мінометів калібру 82 мм.
Захисники Мар’їнки зазнали вогневого впливу противника зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів.

Поблизу Старогнатівки російські окупаційні війська вже вночі відкривали вогонь по наших позиціях із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Вогневі зіткнення тривали до третьої години ранку. Під час ведення бойових дій один з військовослужбовців отримав поранення.

Особовий склад Об’єднаних сил на цьому напрямку застосовував усі наявні вогневі засоби для припинення вогню противника.

Найбільш напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку.

Зокрема, поблизу Гнутового окупанти обстріляли наші позиції зі ствольної артилерії калібру 122 мм. Також ворог застосовував, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вогневого впливу зазнали позиції Об’єднаних сил біля Лебединського, Гнутового, Водяного, Павлополя та Широкиного. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил на цьому напрямку не допущено. У всіх випадках підрозділи, що обороняються, вживали активних заходів щодо припинення вогню противником.

Упродовж поточної доби напередодні святкування державних свят противник значно активізував свої дії.

В районі населеного пункту Кримське, що на Луганському напрямку о 5:50 окупанти відкрили вогонь по наших позиціях уздовж Бахмутської траси із застосуванням озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Вогонь вівся з застосуванням танкових гармат, артилерії калібру 122 мм та мінометів. За підтримки вогню артилерії та мінометів штурмова група противника атакувала одну з позицій Об’єднаних сил. Для підтримки підрозділів, що обороняються, та подавлення вогневих засобів ворога, Об’єднані сили застосовували вогонь відповідними вогневими засобами. З метою недопущення втрати займаних позицій застосовувалися резерви, що діють на цьому напрямку.

Завдяки мужності та героїзму особового складу, що оборонявся та діяв у складі резерву, наступ ворога було відбито. В ході бою сім окупантів було знищено, 11 поранено.

На жаль, в ході ведення бойових дій загинуло чотири та поранено шість військовослужбовців Об’єднаних сил.

Станом на 9:00 обстановка в цьому районі стабілізована.

Близько другої години із застосуванням стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів противник відкривав зосереджений вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районі Старогнатівки. Враховуючи інтенсивність веденя вогню та з метою недопущення активних дій противника, підрозділ, що обороняється, застосовував усі наявні вогневі засоби для припинення вогню противника. Нажаль, в ході вогневого зіткнення один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Відмічається збільшення вогневої активності противника та намагання його здійснювати активні дії на окремих напрямках. Імовірно, такі заходи пов’язані з намаганням окупантів здійснювати збройні провокації напередодні святкування державних свят.

Зберігається напруження на Маріупольському напрямку, відмічається загострення на Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське та в районі Старогнатівки, що на Донецькому напрямку.

Об’єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, вживають активних заходів, в тому числі й вогневого впливу на окупантів з метою недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів та позицій та збереження життя та здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил перевірено 14 тисяч транспортних засобів, 15 тисяч осіб.

14 осіб затримано за підозрою у причетності до незаконних збройних формувань.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 25 тисяч осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 33 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування. На КПВВ “Гнутове” на виїзд до тимчасово окупованої території України під час спільного з працівниками ДФС огляду транспортного засобу під керуванням громадянина України виявлено планшетний принтер. Товар вилучено представниками ДФС, сума оцінки 21 500 грн.

Військовослужбовці Об’єднаних сил протягом минулої доби забезпечили безпечне проведення огляду та виконання ремонтних робіт на лінії зіткнення в районі Станиці Луганської, Артема, Новотошківського та Золотого, забезпечили безпечний проїзд та роботу на Донецькій фільтрувальній станції. Взяли участь у роботах по відновленню будинків мешканців міста Авдіївка.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.